Sveriges generalkonsulat New York, USA

Lokaltid New York
06:57
15 apr 2021

Boka tid för att hämta ut nytt pass

För att hämta ut ett nytt pass måste du först boka tid online. Använd länken nedan!

BOKA TID ATT HÄMTA PASS
11 aug 2021

Visum till USA

Den senaste tiden har UD och Sveriges ambassad i Washington fått många frågor från allmänheten om problem med visum till USA. Den amerikanska ambassaden i Stockholm kan för närvarande inte erbjuda några tider för intervjuer för visum. Det innebär bland annat att svenska studenter som antagits till amerikanska high schools och universitet inte har kunnat få visum för inresa. UD har vid upprepade tillfällen tagit upp frågan både med den amerikanska ambassaden i Stockholm och på hög nivå i Washington. Det svar vi har fått är att ambassaden i Stockholm för närvarande inte gör viseringsintervjuer för att kunna prioritera en omfattande eftersläpning av olika ärenden. Den amerikanska ambassaden i Stockholm förutser att man under lång tid kommer att ha extremt långa handläggningstider. Det finns i nuläget inget besked om när intervjuer åter kommer att kunna erbjudas. Man framhåller också att erbjudande om en plats på ett universitet eller high school inte automatiskt innebär att visum kommer att kunna erhållas. Den amerikanska ambassaden beklagar den uppkomna situationen och de besvär detta leder till för svenska visumsökande. UD:s arbete med frågan har bidragit till att det finns vissa möjligheter för svenskar att söka visum vid amerikanska ambassader i andra länder. För vidare information och uppdateringar hänvisas till den amerikanska ambassaden i Stockholm Visas | U.S. Embassy in Sweden (usembassy.gov). UD och Sveriges ambassad i Washington kommer att fortsätta arbeta för att frågan ska få en långsiktigt hållbar lösning.

12 apr 2021

Öppet för konsulär service, inklusive passansökningar

Generalkonsulatet är öppet för konsulär service, inklusive passansökningar. Fr o m 10 april behöver symptomfria resenärer som anländer till New York från andra delstater eller länder inte längre testa sig för COVID, eller sitta i karantän. För akuta ärende, t ex provisoriskt pass, vänligen kontakta oss via e-post eller per telefon - generalkonsulat.new-york@gov.se, tel 212-583-2560. Våra telefontider 14.00 – 15.00, måndag - fredag. För information om inreseförbudet till Sverige, se www.polisen.se.

Läs mer här om New Yorks COVID-regler
12 feb 2021

Praktiktjänstgöring

Med anledning av COVID-19 har UD beslutat att inga utlandsmyndigheter ska ta emot praktikanter under hösten 2021. Generalkonsulat i New York kommer därmed inte acceptera praktikanter för höstterminen 2021. Vårt mål är att öppna upp för nya möjligheter till praktik under våren 2022.

Läs mer
26 aug 2021

Information om UD:s avrådan med anledning av covid-19

UD har den 26 augusti 2021 beslutat om att ändra i den breda avrådan från icke nödvändiga resor för ytterligare länder. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Vanliga frågor

Hjälp till svenskar

Är du svensk medborgare och behöver hjälp med pass, medborgarskap eller något annat konsulärt ärende?

Hitta det samlat här

Non-Swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s Regeltillsyn.

Läs mer