Meny

Generalkonsulat New York, USA

Lokaltid New York
04:33
14 aug 2020

Öppet för konsulär service, inklusive passansökningar

Generalkonsulatet är öppet för konsulär service, inklusive passansökningar. Den 25 juni införde New Yorks delstat krav på 14 dagars självkarantän för inresande till New York från delstater med hög smittspridning av coronaviruset. Det amerikanska utrikesdepartementet har bekräftat att New Yorks Governor’s Office anser att resor för att ansöka om pass är ”essential” och undantas ifrån kravet om 14-dagars självkarantän, om resenärer följer vissa riktlinjer (se lälnk nedan). För akuta ärende, t ex provisoriskt pass, vänligen kontakta oss via e-post eller per telefon - generalkonsulat.new-york@gov.se, tel 212-583-2560. Fr o m 8 juni är våra telefontider 14.00 – 15.00, måndag - fredag.

Läs mer här
14 sep 2020

Praktiktjänstgöring

Med anledning av COVID-19 har UD beslutat att inga utlandsmyndigheter ska ta emot praktikanter under våren 2021. Generalkonsulat i New York kommer därmed inte acceptera praktikanter för vårterminen 2021. Vårt mål är att öppna upp för nya möjligheter till praktik under hösten 2021.

Läs mer
21 okt 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 21 oktober fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Vanliga frågor

Hjälp till svenskar

Är du svensk medborgare och behöver hjälp med pass, medborgarskap eller något annat konsulärt ärende?

Hitta det samlat här

Non-Swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here