Meny

Generalkonsulat New York, USA

Lokaltid New York
09:23
07 apr 2020

Reseinformation USA

Befinner du dig i USA? Vi rekommenderar alla tillfälliga besökare från Sverige i USA att överväga möjligheten att med viss skyndsamhet återvända till Sverige. Stannar du kvar i landet? Ladda ner appen UD Resklar, tillåt push-notiser och registrera dig på svensklistan (via appen eller länk i vår reseinformation). Gå vidare för att läsa uppdaterad reseinformation, inklusive uppdateringar avseende det aktuella coronavirusutbrottet.

Reseinformation
08 apr 2020

Stängt med anledning av COVID-19

Generalkonsulatet i New York kommer vara stängt för besökare fr o m 23 mars t o m 1 maj med anledning av utbrottet av COVID-19. Alla bokningar för perioden 23 mars –1 maj , inklusive för pass, är avbokade. De som bokat tid har blivit kontaktade direkt. Bokningar för 4 maj och framåt är förnärvarande inte påverkade. Information om ev. ändringar i våra öppettider kommer finnas på vår hemsida och kommuniceras direkt till de personer som blir påverkade. OBS! Om ditt pass redan gått ut när du ska förnya det så är det enda extra dokument du måste uppvisa en annan giltig foto-ID (amerikansk eller svensk). Om du behöver ett provisoriskt pass, eller befinner dig i en nödsituation, vänligen kontakta oss via e-post eller per telefon - generalkonsulat.new-york@gov.se, tel 212-583-2560. Fr o m 7 april är våra telefontider 10.00-13.00, måndag - fredag, inklusive över påsk (10 och 13 april).

09 apr 2020

Utlandsresor – förlängd avrådan för alla länder

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande, förlänger UD sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020 till att gälla fram till och med den 15 juni 2020. I länder eller områden där UD avråder från resor sedan tiden före den 14 mars 2020, gäller dessa beslut. Beslut om att förlänga avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder togs den 3 april 2020. Avrådan gäller efter förlängningen fram till den 15 juni 2020, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Läs mer här

Vanliga frågor

Hjälp till svenskar

Är du svensk medborgare och behöver hjälp med pass, medborgarskap eller något annat konsulärt ärende?

Hitta det samlat här

Non-Swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here