Meny

USA

Pass i USA

I USA kan man ansöka om vanliga pass vid ambassaden i Washington DC, på generalkonsulatet i New York, eller via den mobila passtationen.

Boka i god tid
Vi rekommenderar därför att du bokar tid för att ansöka om nytt pass i god tid innan ditt pass går ut eller du behöver resa. Många länder kräver 3 till 6 månaders giltighetstid för inresa. Vänligen notera att bokningar normalt kan göras ca 2 månader i förväg.  

> Pass för vuxna i USA

> Pass för barn i USA

> Provisoriskt pass

> Mobil passtation

> Hämta pass/ID-kort

Ansök vid besök i Sverige
Snabbast och billigast är att ansöka om pass under ett besök i Sverige. Man kan vända sig till vilken passmyndighet (polisstation) som helst.  Kostnaden i Sverige är SEK 350 och SEK 1600 i utlandet (i motsvarande lokal valuta).

Mer information om svenska pass och nationella id-kort finns på svenska polisens webbplats, www.polisen.se

Normalt kan man få det färdiga passet eller id-kortet efter en vecka om man ansöker i Sverige.  Det är också möjligt att hämta den färdiga resehandlingen på en ambassad eller konsulat om man har ett giltigt pass att resa tillbaka på. Kostnad för frakt tillkommer.

Giltighetstid för svenska pass inför resa till USA
Sverige har en överenskommelse med USA som säger att det räcker att passet är giltigt så länge resan varar. Mer information om ESTA och viseringar inför USA-resa finns på hemsidan för amerikanska ambassaden i Stockholm.

Grundläggande information om: Pass utomlands

Läs mer