Alternate Text

Sveriges generalkonsulat New York, USA

Lokal tid 00:20

Ledig tjänst som handläggare med ansvar för innovation och näringsliv

Vi söker en handläggare med ansvar för innovation och näringsliv. Detta är en fast heltidstjänst med tentativ startdatum den 1 augusti. Sista ansökningsdag är 3 juni.

MER INFORMATION (på engelska)
Senast uppdaterad 21 maj 2024

Rösta i EU-valet 2024

Den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. Man förtidsröstar alltid i utlandet - antingen personligen i vallokal eller per post. Man kan inte rösta på valdagen. Första dag för att förtidsrösta personligen är 16 maj och första dag att posta en brevröst är 25 april. Du kan begära brevröstmaterial från oss via e-post: nyc@gov.se. Mer information, inkl. datum och tider för förtidsröstning, hittar du via länken nedan. Du behöver inte boka tid för att rösta.

RÖSTA I EU-VALET 2024
Senast uppdaterad 23 apr 2024

Boka tid för att ansöka om pass

Kalendern för att boka pass är nu öppen t o m 31 juli 2024. Vi kommer öppna augusti 2024 för bokningar den 3 juni 2024, kl 12noon EST. Visas inga tider i kalendern innebär det tyvärr att vi är fullbokade. Boka via länken nedan.

BOKA TID FÖR ATT ANSÖKA OM PASS
Senast uppdaterad 01 maj 2024

Boka tid för att hämta ut nytt pass

För att hämta ut ett nytt pass måste du först boka tid online. Använd länken nedan!

BOKA TID ATT HÄMTA PASS
Senast uppdaterad 15 mar 2023

Uppmaning till svenskar utomlands

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Uppmaning till svenskar utomlands
Senast uppdaterad 21 dec 2023

Vanliga frågor

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Om du vill att UD eller ambassaden ska kunna få tag i dig vid en större krissituation i landet kan du anmäla dig till svensklistan.

Anmäl dig till svensklistan
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I appen UD Resklar finns råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Om UD Resklar på regeringen.se
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s regeltillsyn.

Anmäl via regeringen.se