Meny

Sveriges ambassad Paris, Frankrike

Lokaltid Paris
03:07
13 maj 2020

Förlängd avrådan för alla länder

På grund av den fortsatta osäkerhet som råder för internationellt resande med anledning av det nya coronavirusets spridning, förlänger UD sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020 till att gälla fram till och med den 15 juli 2020. I länder eller områden där UD avråder från resor sedan tiden före den 14 mars 2020, gäller dessa beslut. Beslut om att förlänga avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder togs den 13 maj 2020. Avrådan gäller efter förlängningen fram till och med den 15 juli 2020.

Läs mer här

Information till svenskar i Frankrike om Corona

25 maj 2020

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga situationen, uppmanar vi alla att följa ambassadens reseinformation och lokala myndigheters anvisningar noga.

Nyheter

Vanliga frågor till ambassaden

Reseinformation Frankrike

Klicka HÄR för att komma till ambassadens reseinformation för Frankrike.

Konsulär hjälp för svenskar

Är du svensk medborgare och vill ha reseinformation, behöver hjälp med pass eller något annat konsulärt ärende?

A propos de la Suède

Travailler en Suède, visiter la Suède, étudier en Suède ou tout simplement interessé par la Suède?

Kalendarium

 • webinar
  28 maj 2020
  Välkommen till detta webbinarium, om hur företag och samhälle kan uppstå starkt på andra sidan pandemin. Vilka frågor måste vi möta och vilka framtida möjligheter kommer att uppstå?
 • FrenchSwedish
  14 maj 2020
  Covid:s påverkan på fransk-svenskt företag. Business Sweden, i samarbete med Sveriges ambassad och Svenska handelskammaren i Frankrike bjuder in till det här webinaret. Vi kommer också att ta chansen att dela en uppdatering om det fransk-svenska partnerskapet för innovation. Med deltagande av Veronika Wand-Danielsson Sveriges ambassadör i Frankrike
 • Corona
  11 maj 2020
  Webinar om corona med Sven Britton, professor i infektionssjukdomar på Karolinska Institutet