Om utlandet Frankrike

Pass/ID-kort i Frankrike

Du kan ansöka om pass eller ID-kort på en svensk ambassad eller hos polisen i Sverige. Om du söker pass i Sverige eller i ett annat land kan du fortfarande hämta ut passet/ID-kortet på en ambassad eller på ett konsulat.

Tidsbokning online är obligatorisk för att ansöka om pass och ID-kort.

  • Ansökan på ambassaden sker endast via Tidsbokning online. Hittar du ingen tid är det värt att besöka sidan regelbundet eftersom avbokningar förekommer. Nya tider publiceras regelbundet.
  • Det är viktigt att du avbokar eller ombokar din tid om du inte kan komma genom att ange din bokningskod här Ändra eller avboka tid för besök.

För besök på ambassaden eller konsulatet informerar vi om att endast små väskor eller ryggsäckar är tillåtna att medta in. Ej resväskor eller dylikt.

Observera:

Det går ofta fortare och är billigare att ansöka om pass i Sverige. Information om tidsbokning och hur du ansöker finns på polisens webbplats. E-legitimation krävs för tidsbokning av pass och nationellt id-kort i Sverige. Saknar du e-legitimation kan du ringa +46771141400, vardagar mellan 9.30 och 11.30, för att få hjälp med att boka tid. Det finns en särskild kö för dig som behöver hjälp med detta.