• Svenska

Om utlandet Rumänien

01 maj 2022

Res med försiktighet

Coronapandemin pågår fortfarande och regler och restriktioner kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att förbereda sin resa, vara påläst, ha en försäkring och att resa med extra marginaler.

Läs mer här

Aktuella händelser

Ryssland har invaderat Ukraina. Säkerhetsläget är mycket allvarligt. Situationen påverkar möjligheten att resa från Ukraina till angränsande länder. Läs mer på ambassaden i Ukrainas webbsida.

Gränsövergångarna mellan Rumänien och Ukraina vid Siret, Sighetul Marmatiei, Halmeu, Isacea och Radauti Prut är öppna. Likaså gränsövergångarna mellan Rumänien och Moldavien. Det rapporteras att det är långa väntetider för att korsa gränsen till Rumänien. Observera att situationen kan förändras snabbt.

Spridningen av det nya coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat all reseinformation om covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av informationen, som återfinns på nedan länk.

 Lägesbild Covid-19 samt reseinformation

Det finns för närvarande inga andra aktuella händelser att rapportera.

Senast uppdaterad 13 maj 2022, 09.38
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer