Meny

Sveriges ambassad Bukarest, Rumänien

Lokaltid Bukarest
23:48
14 jul 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan från den 15 juli

Rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts, beslutar UD följande: 1. Efter den 15 juli 2020 hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Andorra, Polen och Tyskland. 2. Avrådan från icke nödvändiga resor till Schweiz införs från och med den 15 juli, och gäller till och med den 29 juli 2020. 3. För övriga länder inom EU, EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 29 juli 2020.

Läs mer här
26 mar 2020

Begränsad tillgänglighet på ambassaden med anledning av Covid-19

För att förhindra smittspridning av COVID-19 viruset, och i överensstämmelse med det undantagstillstånd som utlysts i Rumänien den 16 mars, har ambassaden dragit ned på den personal som är tillgänglig på kansliet. Ambassadens operativa kapacitet och förmåga har därför blivit mer begränsad. Vi ber om ert tålamod och förståelse. Öppettiderna för telefonväxeln och reception kvarstår oförändrade tills vidare.

UD resklar app

En olycka händer så lätt! Glöm inte reseförsäkringen.

13 nov 2019

Inför resor till Rumänien vill ambassaden påminna om vikten av att du har en giltig reseförsäkring! Ladda gärna ner UD:s app "Resklar" för mer information!

Nyheter

Vanliga frågor

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here