Om utlandet Kanada

Svenskt pass i Kanada

23 mar 2022

Passtider

Köerna för passhantering har ökat kraftigt. Hittar du ingen tid i bokningskalender betyder det att vi är fullbokade. Vi släpper nya tider i början av varje månad och kalendern visar tider för 2-3 månader i taget. Avbokningar släpps automatiskt, vi rekommenderar att om du inte hittar en tid att du går in och kollar igen senare.

Boka passtid

Den svenska ambassaden i Ottawa är den enda svenska passmyndigheten i Kanada. Den som ansöker om pass eller nationellt id-kort måste komma personligen till ambassaden. Detta gäller också barn.

Observera att du måste beställa tid innan besöket.

För mer information om pass för vuxna
För mer information om pass för barn under 18 år
För mer information om förstagångspass 

För mer information om samordningsnummer

Svenska medborgare på besök i Sverige kan ansöka om ett pass/id kort hos polisen. Kontakta det passkontor i Sverige där du avser att söka pass för att få besked om du behöver beställa tid och vilka dokument som krävs för att styrka identitet och svenskt medborgarskap. Det tar normalt ungefär en vecka att få passet. Det är också möjligt att hämta det färdiga passet hos en ambassad eller konsulat. Det tillkommer då en utlämningsavgift. Det tar vanligtvis ca 4-5 veckor från det att du söker pass till dess att det färdiga passet kan hämtas ut.

Ta reda på vad som gäller när du söker om förlängt uppehållstillstånd i Kanada på kanadensiska migrationsmyndighetens hemsida