Om utlandet Kanada

Svenskt pass i Kanada

Passtider

Alla ansökningar om pass måste ske personligen på ambassaden i Ottawa. Hittar du ingen tid i bokningskalendern betyder det att vi är fullbokade. Nya passtider publiceras första vardagen varje månad.

Boka passtid
Senast uppdaterad 13 sep 2023

Den svenska ambassaden i Ottawa är den enda svenska passmyndigheten i Kanada. Den som ansöker om pass eller nationellt id-kort måste komma personligen till ambassaden. Detta gäller också barn.

Kom ihåg att du måste beställa tid innan besöket.

För mer information om pass för vuxna
För mer information om pass för barn under 18 år
För mer information om samordningsnummer

Observera att en medborgarskapsprövning sker varje gång du ansöker om ett svenskt pass. Anvisningar för passansökan gäller alltså oavsett om du söker svenskt pass för första gången, eller om du vill förnya ditt nuvarande pass. Om ditt svenska pass gått ut så måste du visa upp annan giltig foto-ID men annars gäller samma regler som när du förnyar ett giltigt pass.

Svenska medborgare på besök i Sverige kan ansöka om ett pass/id kort hos polisen. Information finns här: Pass och nationellt id-kort | Polismyndigheten (polisen.se) Det är möjligt att hämta det färdiga passet hos en ambassad eller konsulat. Det tillkommer då en utlämningsavgift. Det tar vanligtvis ca 4-5 veckor från det att du söker pass till dess att det färdiga passet kan hämtas ut.

Ta reda på vad som gäller när du söker om förlängt uppehållstillstånd i Kanada på kanadensiska migrationsmyndighetens hemsida