• Svenska

Om utlandet Kanada

21 dec 2020

Information om UD:s avrådan med anledning av covid-19

UD avråder från icke nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES samt Schengenområdet till och med den 31 januari 2021. UD har genom tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till flertalet europeiska länder. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Covid-19 – KANADA

Avrådan

UD har tidigare fattat beslut om avrådan från icke nödvändiga resor till länder utanför EU, EES, Schengen och Storbritannien. Detta beslut gäller till och med den 31 januari 2021.

Tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige

För att mildra effekterna av coronavirusets spridning och minska utbrottet av covid-19 råder ett tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige. Regeringen beslutade den 17 december att förlänga inreseförbudet till och med den 31 Mars, 2021.

Hur du når ambassaden

Du kan nå ambassaden måndag till fredag kl. 09.00 – 12.00, på telefonnummer +1 613-244 8200, och per e-post.

När ambassadens växel är stängd kopplas du vidare till UD:s konsulära jour (+46 8 405 50 05). Ambassaden tar endast emot besök på förbokade tider, ring eller maila oss.

För uppdateringar från ambassaden, anmäl dig på svensklistan.

Läget i Kanada

Ett stort antal fall av covid-19 finns i Kanada, merparten i provinserna Quebec och Ontario. Kanadensiska myndigheter har vidtagit omfattande åtgärder för att minska smittspridningen.

Svenska resenärer uppmanas att följa händelseutvecklingen och lokala myndigheters anvisningar. Dessa kan se olika ut beroende på vilken provins man befinner sig i.

Var uppmärksam på att kanadensiska myndigheter begränsat möjligheten att resa till, från och inom Kanada. Man har också infört obligatorisk självisolering för alla som reser in i Kanada. Läs mer på kanadensiska migrationsmyndighetens hemsida

Sedan den 7 januari kräver kanadensiska myndigheter att alla som planerar att resa till Kanada bör testa sig för Covid-19 innan resan.  Läs mer på kanadensiska regeringens hemsida.  

Senast uppdaterad 07 jan 2021, 14.17
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer