Meny
  • Svenska

Om utlandet Kanada

07 okt 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 7 oktober fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Covid-19 – KANADA

Avrådan

UD har tidigare fattat beslut om avrådan från icke nödvändiga resor till länder utanför EU, EES, Schengen och Storbritannien. Detta beslut gäller till och med den 15 november 2020.

 Tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige

För att mildra effekterna av coronavirusets spridning och minska utbrottet av covid-19 råder ett tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige. Regeringen beslutade den 2 juli att förlänga inreseförbudet till och med den 31 augusti 2020. Samtidigt beslutade regeringen att lätta på restriktionerna för fler resenärer, läs mer här

Hur du når ambassaden

Du kan nå ambassaden måndag till fredag kl. 09.00 – 12.00, på telefonnummer +1 613-244 8200, och per e-post.

När ambassadens växel är stängd kopplas du vidare till UD:s konsulära jour (+46 8 405 50 05). Ambassaden tar endast emot besök på förbokade tider, ring eller maila oss.

För uppdateringar från ambassaden, anmäl dig på svensklistan.

Läget i Kanada

Ett stort antal fall av covid-19 finns i Kanada, merparten i provinserna Quebec och Ontario. Kanadensiska myndigheter har vidtagit omfattande åtgärder för att minska smittspridningen.

Svenska resenärer uppmanas att följa händelseutvecklingen och lokala myndigheters anvisningar. Dessa kan se olika ut beroende på vilken provins man befinner sig i.

Var uppmärksam på att kanadensiska myndigheter begränsat möjligheten att resa till, från och inom Kanada. Man har också infört obligatorisk självisolering för alla som reser in i Kanada. Läs mer på kanadensiska migrationsmyndighetens hemsida

Senast uppdaterad 15 okt 2020, 10.19
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor