Meny

Om utlandet Italien

07 okt 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 7 oktober fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Den 30 juni hävde UD avrådan från icke nödvändiga resor till bland annat Italien, Vatikanstaten och San Marino.

För att minska smittspridning har Italien sedan september skärpt restriktionerna vid inresa från vissa länder och regioner. Du kan läsa mer om detta på italienska utrikesministeriets hemsida, här kan du även ladda ner den obligatoriska självdeklarationen som du måste fylla i när du reser in i Italien från ett annat land.

I hela landet råder krav att bära munskydd, såväl inomhus som utomhus, undantag endast för privata hem.

Den 7 oktober beslutade de italienska myndigheterna att förlänga det nationella nödläget med anledning av Covid-19 till den 31 januari 2021.

Under rubriken Covid-19: Regler, restriktioner och råd, i menyn nedan, kan du läsa mer angående UD:s avrådan, om vilka åtgärder som svenska och italienska myndigheter vidtagit för att reducera smittspridningen av COVID-19 samt om hur du måste förhålla dig till beslutade restriktioner. Du kan även finna information hur du ska gå till väga om du varit i kontakt med bekräftat smittade personer eller om du har symptom av sjukdomen.

 

Klicka här för att komma direkt till föreskrifterna. 

Senast uppdaterad 12 okt 2020, 07.42
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor