Om utlandet Italien

Aktuella händelser


Rekordhöga temperaturer och torka orsakar många bränder

Om du ser rök eller en obevakad brand, ring omedelbart 115 eller 112, ta inte för givet att någon annan gjort det innan dig. Ge så tydlig information som möjligt om brandens position.

Vid en brand uppmanar ambassaden att följa anvisningar från lokala myndigheter. Du kan finna uppdaterad information angående pågående större bränder på följande hemsidor:

Om du blir överraskad av en brand ska du leta efter en säker utrymningsväg och aldrig stanna på platser där vinden för branden emot dig. Stanna inte heller för att titta på en brand, räddningstjänsten behöver fria kommunikationsvägar för att hantera nödsituationen.

Reseinformation med anledning av coronapandemin

Den 1 juni 2022 hävde italienska myndigheter kravet på att, vid inresa i Italien från annat land, kunna uppvisa ett giltigt europeiskt covid-certifikat (Green Pass/covid-bevis) eller annan likvärdig certifiering.

Ambassaden har samlat all reseinformation angående covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att ta del av informationen, som återfinns på nedan länk.

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Senast uppdaterad 20 jul 2022, 09.31
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer