Sveriges ambassad Vilnius, Litauen

Lokaltid Vilnius
06:58
24 jan 2022

Reseinformation med anledning av coronapandemin

RESOR TILL LITAUEN: Om du är fullvaccinerad eller har genomgått en covid-infektion kan du resa till Litauen utan test eller självisolering. Resenärer från Sverige som är 16 år och äldre, som inte är fullvaccinerade eller har andra undantag, ska presentera ett negativt Covid-19 test som inte är äldre än 72 (PCR test) eller 48 (antigen test) timmar gammalt. Personer som inte är fullvaccinerade eller har andra undantag behöver självisolera i 7 dagar efter ankomst. Alla inresande rekommenderas att testa sig för Covid-19 den tredje dagen av vistelsen i Litauen. RESOR TILL SVERIGE: Från och med den 21 januari måste utländska medborgare som reser till Sverige från länder inom EU/EES kunna visa upp EU:s digitala covidintyg eller motsvarande intyg att man antingen har vaccinerats mot covid-19, testat negativt inom 72 timmar före ankomsten, eller har tillfrisknat från covid-19 inom 6 månader. Alla resenärer uppmanas att noga ta del av informationen.

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Ändringar i inreseförbuden för personer som reser till Sverige

19 jan 2022

Regeringen har beslutat att från och med den 21 januari återgå till de inreserestriktioner som gällde före den 28 december 2021. Personer som reser till Sverige från länder inom EU/EES, inklusive de nordiska länderna, måste från och med den 21 januari kunna visa upp EU:s digitala covidintyg eller motsvarande intyg att man antingen har vaccinerats mot covid-19, testat negativt inom 72 timmar före ankomsten, eller har tillfrisknat från covid-19 inom 6 månader. Kravet gäller utländska medborgare som är 18 år och äldre, med vissa undantag.

Nyheter

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s Regeltillsyn.

Läs mer