• Svenska

Om utlandet Litauen

Aktuella händelser -NATO-toppmötet i Vilnius

Den 11-12 juli äger NATO-toppmötet i Vilnius, Litauen. Representanter för mer än 40-50 delegationer från främmande stater med upp till 3 000 gäster och cirka 2 000 representanter för icke-statliga organisationer och internationella medier deltar. Det kommande Nato-toppmötet i Litauen arrangeras för den första gången och det bli den största händelsen i Litauens historia. Unger denna period kommer några begränsningar att införas i Vilnius samt på vissa flygplatser i Litauen.

Under NATO-toppmötet i Litauen den 11-12 juli, med tanke på Natos säkerhetskrav, förbjuds alla flyg inom 30 km luftrum från Litexpo som är mötets lokal i Vilnius. Flygningar stoppas för mer än 24 timmar, i.e. från 11 juli kl. 12.00. till 12 juli, 14.00.

Enligt information från de litauiska flygplatserna kommer mer än 100 flyg från Vilnius att ställas in under denna 26-timmarsbegränsning. Flygbolag kommer att informera passagerare om planerade inställda flygningar i förväg.

På grund av högre flygtrafik och belastning av Vilnius och Kaunas flygplatser är störningar och förseningar i flygtrafiken möjliga. När det är möjligt rekommenderas det att inte välja flyg till Vilnius och Kaunas samt från Vilnius och Kaunas från den 11 juli kl. 12.00. till 12 juli, 14.00.

Vi vill också uppmärksamma att ännu fler flygtrafikbegränsningar ovanför Litauens territorium kommer att införas den 7-13 juli. Flygningar av små flygplan, ballonger och drönare kommer också att vara förbjudna.

Det kommande Nato-toppmötet i Litauen arrangeras för den första gången. Det bli den största händelsen i Litauens historia, där representanter för mer än 40-50 delegationer från främmande stater (upp till 3 000 gäster) och cirka 2 000 representanter för icke-statliga organisationer och internationella medier deltar.

Senast uppdaterad 01 jun 2023, 16.22
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer