• Svenska

Om utlandet Litauen

Aktuella händelser

Reseinformation med anledning av situationen i Ukraina

Mot bakgrund av Rysslands invasion av Ukraina och till följd av detta ett försämrat säkerhetsläge i närområdet, utlyste Litauen den 24 februari 2022 ett nationellt nödläge. Detta har nu förlängts till den 29 juni 2022. Regler relaterade till det nationella nödläget kan förändras på kort varsel. I dagsläget ska man bland annat kunna uppvisa en giltig ID-handling vid resor i Litauen om polis ber om detta. Ytterligare kontroller vid gränsövergångar är möjliga, vilket kan leda till förseningar om man reser med bil.

Ambassaden uppmanar svenskar i landet att hålla sig uppmärksamma, pålästa och medvetna om de hot och risker som finns. Man bör hålla sig informerad om situationen i Litauen och noga följa de lokala myndigheternas anvisningar.

Svenskar som befinner sig i Litauen uppmanas att anmäla sig till svensklistan (Svensklistan - Sweden Abroad). Svenskar uppmanas också att ladda ner appen UD Resklar.

-------------------------------------------------------------------

Reseinformation med anledning av covid-19-pandemin

Spridningen av det nya coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat all reseinformation om covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av informationen, som återfinns på denna länk.

Senast uppdaterad 10 maj 2022, 16.50
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer