Sveriges ambassad La Paz, Bolivia

Lokaltid La Paz
12:51
11 okt 2022

🚨Information till resenärer från Europa till Bolivia

Om du har blivit helt vaccinerad måste du visa en tryckt eller digital kopia av vaccinationsintyget när du kommer in i landet. Din sista vaccindos måste ha tagits minst 14 dagar före resan. Om du inte är vaccinerad måste du visa bevis på ett negativt PCR-test, taget högst 72 timmar före ombordstigning från utreselandet. Detta gäller alla över 5 år. Alternativt måste du visa bevis på ett negativt antigentest, taget högst 48 timmar innan ombordstigning från utreselandet. Det rekommenderas att ha giltig hälsoförsäkring som täcker Covid under vistelsen. Kravet på karantän för resenärer är borttaget från och med den 31 oktober 2021. Flera åtgärder kan vidtas av regeringen med kort varsel så bekräfta med ditt flygbolag innan du reser. För mer information, använd följande länk

läs mer här
31 okt 2022

🚨Sverige slopar inreseförbudet från alla länder

📍Inreseförbudet för resande till Sverige från länder utanför EU/EES kommer inte att förlängas och upphör att gälla från och med den 1 april 2022. Det innebär också att krav på att visa upp vaccinations- och testintyg vid inresa till Sverige tas bort.

LÄS MER HÄR

Nya regler för passkontroller i migrationsärenden

25 nov 2022

Migrationsverket informerar om att det från och med den 1 november 2022 blir obligatoriskt att genomföra en passkontroll i samband med ansökan om uppehållstillstånd. Kontrollen av passet kan endast genomföras efter att Migrationsverket kontaktat den berörde med en uppmaning att visa upp sitt pass.

Se alla nyheter

Vanliga frågor

Kalendarium

 • New Year Celebration
  Jann Lipka/imagebank.sweden.se
  31 dec 2022
  Ambassaden i La Paz kommer ha stängt Måndag 02 januari under nyårsafton helgen. Ambassaden öppnar som vanlig igen den Tisdåg 03 januari.
 • Santa in snow in sweden
  carolina_romare-santa_claus-2410
  24 dec 2022
  Ambassaden i La Paz kommer ha stängt Måndag 26 december under julhelgen. Ambassaden öppnar som vanlig igen den Tisdag 27 december.
 • team work planning day
  Credits: Susanne Walström/imagebank.sweden.se
  15 nov 2022
  📍 Sveriges ambassad, La Paz, kommer att vara stängd tisdagen 15 och 16 november på grund av planeringsdag. Ambassaden är öppen igen onsdagen den 17 november med ordinarie öppettider.

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s Regeltillsyn.

Läs mer