Om utlandet Storbritannien

Tidsbokning pass/id-kort

Innan du besöker ambassaden för att ansöka om/förnya pass eller id-kort behöver du boka tid online samt komplettera de dokument du behöver för din ansökan.

Tidsbokning till ambassaden i London sker enbart online via Migrationsverkets hemsida. Bokningsbara tider för ansökan om pass och samordningsnummer släpps kontinuerligt. Visas inga tider i kalendern innebär det att vi är fullbokade. Länk till bokningssidan finner du i checklistan.

Före ditt besök

Innan du kommer till din bokade tid är det viktigt att du ser tilll att du har all nödvändig dokumentation redo. Vilka dokument som behövs beror på vad ditt ärende gäller:

Vänligen avboka din tid om du får förhinder så att tiden kan utnyttjas av någon annan i behov.

Var kan jag ansöka om pass?

Du kan ansöka om/förnya pass eller id-kort på ambassaden i London, på en annan svensk ambassad eller hos polisen i Sverige. Om du söker pass i Sverige eller i ett annat land kan du fortfarande hämta ut passet/id-kortet i Storbritannien. Om du vill hämta upp ditt pass/id-kort på konsulat behöver du själv kontakta ambassaden i London angående detta.

Det går ofta fortare och är billigare att ansöka om pass i Sverige, mer information om hur du ansöker finns på polisens webbplats.

Senast uppdaterad 03 mar 2023, 17.05