Meny

Sveriges ambassad London, Storbritannien

Lokaltid London
03:57

Sweden on Tour

First bus image

Sweden on Tour

Den 25 maj - 8 juni reser ambassaden på turné i Storbritannien. Vi kommer att besöka England, Wales, Nordirland och Skottland för att möta personer, företag, organisationer och institutioner som gemensamt bidrar till de starka banden som finns mellan våra två länder.

Följ vår resa genom Storbritannien

AKTUELLT

Brexit

Brexit

Storbritanniens utträde ur EU kommer att innebära förändringar för svenska medborgare och företag i landet. 

Europeiska rådet enades den 10 april om en andra förlängning av tidsfristen för det brittiska utträdet. Tidsfristen gäller nu längst till och med den 31 oktober 2019. Den är flexibel så att ett godkännande av utträdesavtalet innebär att utträdet sker den första dagen i nästföljande månad. 

Här finner du information som är viktig för dig som svensk i Storbritannien.

BREXIT
pass

Pass

Du kan ansöka om pass på ambassaden i London, på en annan svensk ambassad eller hos polisen i Sverige. Om du söker pass i Sverige eller i ett annat land kan du hämta ut passet i Storbritannien. Det går ofta fortare och är billigare att ansöka om pass i Sverige. Tidsbokning till ambassaden görs endast online via denna webbsida

KLICKA FÖR TIDSBOKNING
Swedish flag

Samordningsnummer

Du kan ansöka om samordningsnummer på ambassaden i London eller på svenskt konsulat i Storbritannien. Barnet behöver följa med till ambassad/konsulat vid ansökan. Se checklista över vilka handlingar som behövs, samt öppettider för att lämna in din ansökan. 

KLICKA FÖR CHECKLISTA
EU-val 2019

EU-valet

20 maj 2019

Röstmottagningen i Storbritannien är nu avslutad. Brevröstningsmaterial finns att hämta på ambassaden i London, öppet torsdag 23/5 kl 9-12 och 14-16, fredag kl 9-12 och 14-15. Följande gäller för Brevröstning från utlandet: Alla som befinner sig utomlands kan brevrösta, skicka sin röst med posten. Det gäller också för sjömän på fartyg i utrikes fart. Brevrösten måste ha kommit fram i tid till rösträkningen. Brevrösten får inte postas från Sverige. För utlandssvenskar som fallit ur röstlängden måste brevrösten komma fram senast dagen innan valdagen för att räknas i valet. Vad behöver jag för att brevrösta? Du behöver särskilt material för att brevrösta och två vittnen.

Nyheter

Konsulär hjälp för svenskar

Är du svensk medborgare och vill ha reseinformation, behöver hjälp med pass eller något annat konsulärt ärende?

Hitta det samlat här

About Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here

Ska du ut och resa?

Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s Regeltillsyn.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader. 

Läs mer