Meny

Storbritannien

Aktuella händelser

Storbritannien kommer att lämna EU. Enligt den tidplan som gäller för utträdet kommer Storbritannien att lämna EU den 29 mars 2019. Storbritanniens utträde ur EU kommer att innebära förändringar för svenska medborgare och företag i landet. Här finner du ambassadens samlade information om Brexit.

Läs mer om in- och utresebestämmelser längre ned på sidan. 

Senast uppdaterad 08 feb 2019, 12.43
Ambassadens reseinformation

AKTUELLT

Flaggor

Brexit

Enligt den tidplan som gäller för utträdet kommer Storbritannien att lämna EU den 29 mars 2019. Storbritanniens utträde ur EU kommer att innebära förändringar för svenska medborgare och företag i landet. Här finner du information som är viktig för dig som svensk i Storbritannien.

BREXIT
pass

Pass

Du kan ansöka om pass på ambassaden i London, på en annan svensk ambassad eller hos polisen i Sverige. Om du söker pass i Sverige eller i ett annat land kan du hämta ut passet i Storbritannien. Det går ofta fortare och är billigare att ansöka om pass i Sverige. Tidsbokning till ambassaden görs endast online via denna webbsida

KLICKA FÖR TIDSBOKNING
Swedish flag

Samordningsnummer

Du kan ansöka om samordningsnummer på ambassaden i London eller på svenskt konsulat i Storbritannien. Barnet behöver följa med till ambassad/konsulat vid ansökan. Se checklista över vilka handlingar som behövs, samt öppettider för att lämna in din ansökan. 

KLICKA FÖR CHECKLISTA
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader. 

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer

Vanliga frågor