• Svenska

Om utlandet Belgien

Aktuella händelser

Sedan den 27 januari 2021 förbjuder den belgiska regeringen alla icke nödvändiga resor till och från Belgien. Förbudet upphör 19 april. Nödvändiga resor måste bevisas med ett "sworn statement", utöver det obligatoriska hälsoformuläret PLF. 

Beslutet från den 31 december 2020 om obligatorisk karantän för alla som har vistats i röd zon mer än 48 timmar, gäller fortfarande. Karantänen kan endast avslutas vid negativt testresultat (PCR) efter att man låtit testa sig på den sjunde dagen av självisoleringen.

Vidare måste alla inresande från röd zon som ej är bosatta i Belgien kunna uppvisa ett negativt PCR-testresultat, ej äldre än 72 timmar, samt låta sig testas på nytt på sjunde dagen efter ankomsten till Belgien. Övriga inresande, bosatta i Belgien, måste låta sig PCR-testas på första och sjunde dagen av den obligatoriska karantänen. 

För mer information se belgiska myndigheters informationssida om coronaviruset (engelska).

 ---

Generalkonsulatet i Bryssel finns på Square de Meeûs 30, e-postadress: generalkonsulat.bryssel@gov.se

I händelse av akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktas konsulära jouren på utrikesdepartementet i Stockholm.

E-post till konsulära jouren, telefon +46 8 405 50 05, dygnet runt.

Reseinformation med anledning av coronapandemin

Spridningen av det nya coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Generalkonsulatet har samlat all reseinformation om covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av informationen, som återfinns på nedan länk.

Covid-19: Lägesbild och reseinformation

Senast uppdaterad 15 apr 2021, 16.50
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer