Meny

Sveriges ambassad Bukarest, Rumänien

Ambassaden är stängd den 10 april och 13 april med anledning av Påskhelgen. Vi har också stängt den 17 april och 20 april med anledning av den rumänska ortodoxa Påsken.

Lokaltid Bukarest
15:59
09 apr 2020

Utlandsresor – förlängd avrådan för alla länder

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande, förlänger UD sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020 till att gälla fram till och med den 15 juni 2020. I länder eller områden där UD avråder från resor sedan tiden före den 14 mars 2020, gäller dessa beslut. Beslut om att förlänga avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder togs den 3 april 2020. Avrådan gäller efter förlängningen fram till den 15 juni 2020, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Läs mer här
26 mar 2020

Begränsad tillgänglighet på ambassaden med anledning av Covid-19

För att förhindra smittspridning av COVID-19 viruset, och i överensstämmelse med det undantagstillstånd som utlysts i Rumänien den 16 mars, har ambassaden dragit ned på den personal som är tillgänglig på kansliet. Ambassadens operativa kapacitet och förmåga har därför blivit mer begränsad. Vi ber om ert tålamod och förståelse för att vi i nuläget främst riktar in oss på de mest akuta ärendena. Undvik att uppsöka ambassaden den närmaste tiden om det inte är absolut nödvändigt. Öppettiderna för telefonväxeln och reception kvarstår oförändrade tills vidare.

UD resklar app

En olycka händer så lätt! Glöm inte reseförsäkringen.

13 nov 2019

Inför resor till Rumänien vill ambassaden påminna om vikten av att du har en giltig reseförsäkring! Ladda gärna ner UD:s app "Resklar" för mer information!

Nyheter

Vanliga frågor

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here