Meny

Sveriges ambassad Bukarest, Rumänien

Lokaltid Bukarest
07:08
29 jun 2020

UD häver avrådan för ett antal länder i Europa från 30 juni, förlänger avrådan för länder utanför Europa till 31 augusti

UD har den 18 juni 2020 beslutat att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz, Spanien och Ungern. Beslutet gäller även San Marino, Monaco och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen samt Storbritannien kvarstår avrådan till och med den 15 juli. För resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs därför avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 31 augusti 2020.

Läs mer här
26 mar 2020

Begränsad tillgänglighet på ambassaden med anledning av Covid-19

För att förhindra smittspridning av COVID-19 viruset, och i överensstämmelse med det undantagstillstånd som utlysts i Rumänien den 16 mars, har ambassaden dragit ned på den personal som är tillgänglig på kansliet. Ambassadens operativa kapacitet och förmåga har därför blivit mer begränsad. Vi ber om ert tålamod och förståelse. Öppettiderna för telefonväxeln och reception kvarstår oförändrade tills vidare.

UD resklar app

En olycka händer så lätt! Glöm inte reseförsäkringen.

13 nov 2019

Inför resor till Rumänien vill ambassaden påminna om vikten av att du har en giltig reseförsäkring! Ladda gärna ner UD:s app "Resklar" för mer information!

Nyheter

Vanliga frågor

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here