Meny

Sveriges ambassad Moskva, Ryssland

Lokaltid Moskva
02:58
29 jun 2020

UD häver avrådan för ett antal länder i Europa från 30 juni, förlänger avrådan för länder utanför Europa till 31 augusti

UD har den 18 juni 2020 beslutat att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz, Spanien och Ungern. Beslutet gäller även San Marino, Monaco och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen samt Storbritannien kvarstår avrådan till och med den 15 juli. För resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs därför avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 31 augusti 2020.

Läs mer här
24 apr 2020

Information om coronaviruset

Ambassaden uppdaterar kontinuerligt reseinformation, information om coronaviruset i Ryssland samt information om lagar och förordningar som ryska myndigheter fattar beslut om i samband med coronaviruset.

Läs mer

Tillfälligt inreseförbud till Sverige och ändrade rutiner för viseringsansökningar på grund av inreseförbudet

03 jul 2020

Det tillfälliga inreseförbudet började gälla den 19 mars 2020 och avser icke nödvändiga resor till Sverige från länder utanför EES-området och Schweiz. Syftet är att hindra spridningen av coronaviruset. Inreseförbudet har förlängts ett antal gånger. Den 2 juli beslutade regeringen att förlänga inreseförbudet till den 31 augusti samt lätta på restriktionerna för flera resenärer.

Nyheter

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Läs mer

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Läs mer