Sverige & Ryssland Ryssland

Avrådan

Ryska Federationen (Ryssland) - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från alla resor till områden som ligger närmare än tio kilometer från Rysslands gräns till de ukrainska regionerna Donetsk och Luhansk, dvs. i de ryska regionerna Belgorod, Voronezj och Rostov.

Vidare avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till de ryska delrepublikerna Tjetjenien, Ingusjetien, Dagestan och Nordossetien, Kabardinien-Balkarien (inklusive Elbrusområdet), Karatjajevo-Tjerkessien samt de östra och södra delarna av regionen Stavropolskij Kraj.

03 maj 2021

Ändrad handläggningsprocess för pappersansökningar

Den 3 maj ändras processen för den som lämnar in en pappersansökan för att ansöka om uppehållstillstånd för att flytta till en anhörig i Sverige. Pappersansökningar, som lämnas in från och med den 3 maj, kommer nu att hanteras på samma sätt som en ansökan i e-tjänsten (webbansökan).

MER INFORMATION
08 apr 2021

Observera!

Ambassaden är stängd den 13, 14 och 21 maj

25 mar 2021

Observera!

Den svenska regeringen har beslutat att alla utländska medborgare som anländer till landet från 6 februari till 31 maj måste ha ett negativt COVID-19 test, gjort senast 48 timmar innan inresa till Sverige. Vissa kategorier av resenärer är undantagna. Läs avsnittet FAQ.

MER INFORMATION
23 dec 2020

Observera!

För tillfället finns leveransservice av uppehållstillståndskort inte tillgängligt. Du kan hämta ditt uppehållstillståndskort på ambassaden personligen eller genom en annan person som har fullmakt. Om du vill att ditt uppehållstillståndskort skickas till Migrationsverket i Sverige, maila oss på visa.moscow@gov.se. Ambassaden återkommer med information så snart leveranserna kan återupptas igen. Vi beklagar eventuella olägenheter.

07 sep 2020

Boka tid för intervju on-line

Om du har fått ett meddelande från Migrationsverket att boka tid för intervju på ambassaden kan du nu göra det via följande länk. Även du som ansöker om uppehållstillstånd för besök kan använda samma webformulär. OBS! Webformuläret kan inte användas för att boka tid för att ansöka om visering. För viseringsansökningar vänligen ring oss under våra telefontider.

MER INFORMATION
18 dec 2020

Tidsbokning för viseringsansökan

Från och med den 15 juni 2020 är det obligatoriskt att boka tid för att ansöka om visering på ambassaden. Från och med den 1 marc 2021 kan man även boka tid för att ansöka om visering via ett av VFS Globals viseringskontor. Då det fortfarande råder inreseförbud till Sverige, är det endast personer som är undantagna inreseförbudet som kan ansöka om visering för närvarande. Om du är osäker på om du tillhör något av undantagen, ska du kontakta ambassaden vi e-post visa.moscow@gov.se. Du bokar tid genom att ringa +7 495 937-92-01, måndagar och onsdagar 14:00 till 15:00. Du hittar mer information om undantagen här:

MER INFORMATION