Sverige & Ryssland Ryssland

Avrådan

Ryska Federationen (Ryssland) - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från alla resor till områden som ligger närmare än tio kilometer från Rysslands gräns till de ukrainska regionerna Donetsk och Luhansk, dvs. i de ryska regionerna Belgorod, Voronezj och Rostov.

Vidare avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till de ryska delrepublikerna Tjetjenien, Ingusjetien, Dagestan och Nordossetien, Kabardinien-Balkarien (inklusive Elbrusområdet), Karatjajevo-Tjerkessien samt de östra och södra delarna av regionen Stavropolskij Kraj.

23 nov 2021

Observera!

Migrationsavdelningen är stängd den 3 december 2021

29 okt 2021

Tidsbokning för viseringsansökan

Det är obligatoriskt att boka tid för att ansöka om visering direkt på ambassaden. Du bokar tid genom att ringa +7 495 937-92-01, måndagar och onsdagar 14:00 till 15:00. Man kan även boka tid för att ansöka om visering via ett av VFS Globals viseringskontor. OBS! Det råder fortfarande inreseförbud till Sverige. Endast de personer som Polismyndigheten bedömer är undantagna inreseförbudet kommer tillåtas inresa. Du hittar mer information om undantagen här:

MER INFORMATION
23 dec 2020

Observera!

För tillfället finns leveransservice av uppehållstillståndskort inte tillgängligt. Du kan hämta ditt uppehållstillståndskort på ambassaden personligen eller genom en annan person som har fullmakt. Om du vill att ditt uppehållstillståndskort skickas till Migrationsverket i Sverige, maila oss på visa.moscow@gov.se. Ambassaden återkommer med information så snart leveranserna kan återupptas igen. Vi beklagar eventuella olägenheter.

07 sep 2020

Boka tid för intervju on-line

Om du har fått ett meddelande från Migrationsverket att boka tid för intervju på ambassaden kan du nu göra det via följande länk. Även du som ansöker om uppehållstillstånd för besök kan använda samma webformulär. OBS! Webformuläret kan inte användas för att boka tid för att ansöka om visering. För viseringsansökningar vänligen ring oss under våra telefontider.

MER INFORMATION