Sverige & Ryssland Ryssland

Avrådan

Ryska Federationen (Ryssland) - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från alla resor till områden som ligger närmare än tio kilometer från Rysslands gräns till de ukrainska regionerna Donetsk och Luhansk, dvs. i de ryska regionerna Belgorod, Voronezj och Rostov.

Vidare avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till de ryska delrepublikerna Tjetjenien, Ingusjetien, Dagestan och Nordossetien, Kabardinien-Balkarien (inklusive Elbrusområdet), Karatjajevo-Tjerkessien samt de östra och södra delarna av regionen Stavropolskij Kraj.

20 nov 2020

Observera!

Migrationsavdelningen är stängt för besök den 4 och 5 januari 2021.

07 sep 2020

Boka tid för intervju on-line

Om du har fått ett meddelande från Migrationsverket att boka tid för intervju på ambassaden kan du nu göra det via följande länk. Även du som ansöker om uppehållstillstånd för besök kan använda samma webformulär. OBS! Webformuläret kan inte användas för att boka tid för att ansöka om visering. För viseringsansökningar vänligen ring oss under våra telefontider.

MER INFORMATION
30 nov 2020

Tidsbokning för viseringsansökan

Från och med den 15 juni är det obligatoriskt att boka tid för att ansöka om visering på ambassaden. Det är inte möjligt att ansöka om visering via ett av VFS Globals viseringskontor. Då det fortfarande råder inreseförbud till Sverige, är det endast personer som är undantagna inreseförbudet som kan ansöka om visering för närvarande. Om du är osäker på om du tillhör något av undantagen, ska du kontakta ambassaden vi e-post visa.moscow@gov.se. Du bokar tid genom att ringa +7 495 937-92-01, måndagar och onsdagar 14:00 till 15:00. Du hittar mer information om undantagen här:

MER INFORMATION