Sverige & Ryssland Ryssland

Avrådan

Ryska Federationen (Ryssland) - avrådan

UD avråder från alla resor till Ryska Federationen (Ryssland).

Avrådan gäller tills vidare.

14 jul 2022

OBS

Migrationsavdelningen tar emot telefonsamtal varje måndag, onsdag och fredag, mellan 14:00 och 15:00, Moskva-tid

26 jun 2022

Obs!

Från och med den 8 augusti krävs tidsbokning för inlämning av visumansökningar i alla städer där VFS Global Visa viseringscentra finns. Du kan boka tid på VFS Globals hemsida. Observera att antalet tillgängliga bokningsplatser är begränsat. På grund av upphävandet av det tillfälliga inreseförbudet till Sverige och koronarestriktioner får ambassaden just nu många ansökningar från personer som vill besöka Sverige. Vi ber dig att planera din resa till Sverige och skicka in din visumansökan så tidigt som möjligt. Vår rekommendation är att ansöka om visum minst 4 veckor före planerad avresa. Observera att det krävs ytterligare tid för leverans av dokument från viseringscentret till ambassaden och tillbaka. Förbered din ansökan väl med alla nödvändiga handlingar. Viseringsansökningar ska lämnas in hos det närmast av VFS Globals viseringscentra. Om VFS Global informerar dig om att din ansökan inte är komplett, och du fortfarande insisterar på att lämna in din ansökan, så kommer det med all sannolikhet leda till ett avslag. Vi påminner dig också om att ambassaden har rätt att begära eventuella ytterligare dokument som kan förlänga handläggningstiden. Om du anser att det tar för lång tid att få beslut i din ansökan har du möjlighet att återkalla din ansökan. För att göra detta skriv ett kort brev, underteckna det och kom antingen in personligen med det eller skanna det och skicka det via e-post. Du kan följa status på din ansökan via den här:

Länken
27 mar 2022

Inreseförbud till Sverige upphävs den 1 april 2022

Regeringen har beslutat att helt upphäva inreseförbudet till Sverige från och med den 1 april 2022. Krav på att visa upp vaccinations- och testintyg vid inresa till Sverige tas också bort.

LÄS MER
16 mar 2022

Delar av viseringsförenklingsavtalet mellan EU och Ryssland har upphävts från den 28 februari 2022

Detta påverkar vissa kategorier av sökande. De som ansöker om ett affärsvisum, visum för ett officiellt besök eller innehar ett diplomatiskt pass kommer att behöva betala en högre viseringsavgift samt tillhandahålla ytterligare stödjande dokument

MER INFORMATION
07 dec 2021

Boka tid för intervju on-line

Om du har fått ett meddelande från Migrationsverket att boka tid för intervju på ambassaden kan du nu göra det via följande länk. Även du som ansöker om uppehållstillstånd för besök kan använda samma webformulär.

MER INFORMATION