Alternate Text

Sveriges ambassadAmman, Jordanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Amman, Jordanien

Lokal tid 22:16

UD avråder

17 mar 2020

Avrådan från icke nödvändiga resor

UD avråder sedan 14 mars från icke nödvändiga resor till alla länder, läs mer här.

 

Liksom många regeringar runtom i världen har Jordaniens regering beslutat om långtgående åtgärder för att förhindra spridning av Corona-viruset. Från och med idag tisdag 17 mars är landets gränser stängda för in- och utresande. Undantag görs för jordanska medborgare som önskar återvända hem. De hänvisas till gränsövergångar landvägen från Irak, Syrien, Saudiarabien eller Västbanken eller sjövägen till Aqaba. Notera att dessa alternativ inte gäller svenska medborgare.

 

De som nyligen har anlänt via flyg till Jordanien har satts i obligatorisk karantän i hotell vid Döda Havet eller i Amman. Karantänen är två veckor lång.

 

Regeringen har infört ett flertal restriktioner för de som befinner sig i landet. Stora monument och turistmål håller för närvarande stängt, liksom landets skolor och universitet. Människor uppmanas att arbeta hemifrån i den utsträckning det är möjligt.

 

Restauranger och caféet har stängt och får endast leverera mat och dryck via hemleverans eller drive-through.

 

Myndigheterna uppmanar människor att inte bunkra mat eftersom det då kan leda till prishöjningar. De anser att landets livsmedelsförsörjning är tillräcklig. Regeringen har informerat att det finns mediciner för ett flertal månader framöver men att det är viktigt att inte köpa mer än vad som behövs. För mer information om regeringens beslut, vänligen se regeringens egna informationskanaler.

 

Om man som svensk befinner sig i Jordanien är det nu extra viktigt att anmäla sig till svensklistan, så att ambassaden kan nå ut med de senaste uppdateringarna. Anmäl dig gärna genom appen Resklar, där du även får pushnotiser om de senaste nyheterna.

Senast uppdaterad 17 mar 2020, 13.28