Om utlandet Venezuela

Avrådan

Venezuela - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Venezuela.

18 nov 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 18 november 2020 fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Information: Corona Covid-19 i Colombia 

Reguljära passagerarflyg till Venezuela är inställda sedan 15 mars som en av åtgärderna för att förhindra smittspridning av Coronavirus COVID 19 i landet. Även inrikesflyg ställs in.

Kontakta konsulatet i Caracas, consuladogensuecia@gmail.com, konsul Robert Rehder, för att lista svenskar på väntelistor för flyg som koordineras av EU (eller andra medlemsstater) i Caracas.

Lokala myndigheter inför olika åtgärder för att hindra smittspridning, bl.a. karantäner, förbud mot folksamlingar och förbud mot transit genom delstater. Tisdagen den 17 mars infördes en nationell karantän. En familjemedlem får röra sig utanför hemmet för att gå till matvaruaffärer eller apotek.

Hälsomyndigheter har uppmanat individer som rest in från EU att isolera sig under tolv dagar. Svenskar uppmanas att följa myndigheternas anvisningar och instruktioner. Ändringar kan införas med kort varsel. Skolor och universitet stängs 16 mars och ansiktsmasker ska användas utomhus och på allmänna kommunikationsmedel.

Säkerhetsläget i landet

Säkerhetsläget i landet fortsätter vara allvarligt med hög kriminalitet, instabil politisk och ekonomisk situation samt brist på medicin, mat, el och vatten. Bränslesituationen uppges vara mycket svår i flera delar av landet. Längre strömavbrott förekommer. Illegala beväpnade grupper är aktiva utmed gränsen mot Colombia och Brasilien med viss kidnappningsrisk.

Svenskar uppmanas hålla kontakten med anhöriga, och bofasta uppmanas lämna kontaktuppgifter till konsulatet i Caracas samt registrera sig på svensklistan på Swedenabroad: https://www.swedenabroad.se/sv/svensklistan/

Senast uppdaterad 01 okt 2020, 11.05
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer