• Svenska

Om utlandet Tjeckien

Pass utomlands i Tjeckien

I det gula fältet nedan finner du länkar till mer information om vanligt och provisoriskt pass, samordningsnummer, checklista vilka dokument du behöver fylla i och ta med vid ditt besök och övrig information.

En tid måste bokas i förväg i det elektroniska tidsbokningssystemet
En bekräftelse kommer per e-post från Migrationsverket (inte ambassaden): Online-tidsbokning

Tänk på att du även kan ansöka om pass hos polisen i Sverige. Passet kan då oftast hämtas på polisstationen inom en vecka. Du kan även välja att mot en avgift hämta passet på en svensk utlandsmyndighet, förutsatt att du anger detta när du ansöker.

Vid ansökan om nytt pass/förnyelse av pass är du alltid skyldig att styrka ditt svenska medborgarskap. Detta gäller även dig som är bosatt i Sverige. Läs mer om prövning av svenskt medborgarskap här.

Checklista

Kom ihåg att det är många dokument som ska vara på plats och det är lätt att missa något när du ansöker om pass. Läs därför noga igenom checklistan i god tid inför ditt besök för att vara säker på att du har allting du behöver.

Checklista: ansökan pass/ID-kort vuxen (över 18 år)

Checklista: ansökan pass/ID-kort barn (under 18 år)

Checklista: samordningsnummer

Pass utomlands

Här finns grundläggande information som gäller för alla länder. I vissa länder gäller dessutom ytterligare villkor. Kontakta ansvarig ambassad för mer information.

Läs mer