Meny

Sveriges ambassad Prag, Tjeckien

Lokaltid Prag
18:30
29 jun 2020

UD häver avrådan för ett antal länder i Europa från 30 juni, förlänger avrådan för länder utanför Europa till 31 augusti

UD har den 18 juni 2020 beslutat att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz och Spanien. Beslutet gäller även Ungern, San Marino, Monaco och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen kvarstår avrådan till och med den 15 juli. För resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs därför avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 31 augusti 2020.

Läs mer här
22 mar 2020

Tjeckien inför reserestriktioner

Tjeckien inför reserestriktioner och begränsningar i den fria rörligheten. Aktuell information för Tjeckien hittar man samlat på reseinformation.

Reseinformation

Glad Nationaldag!

06 jun 2020

Glad nationaldag, Sverige!

Nyheter

Vanliga frågor

Kalendarium

 • Týdny švédské literatury
  Scandinavian house
  04 mar 2020
  I vår kommer ett evenemang med fokus på svensk kultur och litteratur. Karin Bojs, svensk journalist (My European Family: The First 54,000 Years), besöker Prag och så även Niklas Natt och Dag (1793), en författare till historiska kriminella thrillers.
 • Kostel sv. Klimenta
  prague.eu
  29 nov 2019
  Välkommen till Adventsgudstjänst på svenska!
 • Svět knihy Plzeň
  Svět knihy
  20 sep 2019
  Tillsammans med andra nordiska ambassader i Tjeckien och Skandinaviska huset ska Sveriges ambassad i Prag presentera nyaste översättningar av svensk litteratur till tjeckiska på bokmässan i Pilsen. Mässan äger rum 20-21 september 2019. Välkommen dit!

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here