Om utlandet Marocko

21 dec 2023

Uppmaning till svenskar utomlands

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Uppmaning till svenskar utomlands

Aktuella händelser

Jordbävning sydväst om Marrakech

En kraftig jordbävning med magnitud på ca 6.8 ägde den 8 september 2023 rum sydväst om Marrakech. Ambassader råder svenskar att följa lokala myndigeters råd och anvisningar vid eventuella händelser av samma slag.  

Lokala nödnummer vid dessa fall.

Information med anledning av koranbränningar

Koranbränningarna i Stockholm har väckt viss uppmärksamhet i Marocko. Ambassaden har inte information om några hot riktade mot svenskar till följd av händelserna.

Koranbränningarna i Sverige har lett till starka reaktioner i vissa länder och flera saker tyder på att hotbilden mot svenska intressen utomlands har ökat. Generellt bör svenskar och verksamheter i utlandet som förknippas med Sverige, i ljuset av utvecklingen, iaktta ökad vaksamhet och försiktighet.

Mer om ambassadens rekommendation finns att läsa under reseinformation Marocko.

Senast uppdaterad 05 mar 2024, 10.24
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I appen UD Resklar finns råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Om UD Resklar på regeringen.se
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Om du vill att UD eller ambassaden ska kunna få tag i dig vid en större krissituation i landet kan du anmäla dig till svensklistan.

Anmäl dig till svensklistan