Om utlandet Frankrike

Information om tidsbokning

För att ansöka om pass eller id-kort måste du boka en tid via vårt bokningssystem. Bokningar kan inte göras via telefon eller e-post.

Du hittar länk till bokningssystemet samt information om vilka dokument du måste ta med dig under rubrikerna:

Nya passtider släpps i början av varje månad med två månaders framförhållning. Om tiderna är slut så rekommenderar vi dig att regelbundet gå in på hemsidan och titta efter nya tider. Många avbokar tider som då direkt blir lediga för andra att boka.

Ansökan om pass eller nationellt id-kort kan endast göras genom personligt besök på ambassaden i Paris. Det är inte möjligt att göra ansökan på ett honorärkonsulat. Du kan dock, mot avgift hämta din handling på ett honorärkonsulat i Frankrike.

Om du inte kan komma är det viktigt att du ombokar eller avbokar din tid så att den blir tillgänglig för någon annan. Du ombokar och avbokar din tid genom att via ambassadens bokningssystem. Du behöver ange din bokningskod.

Polismyndigheten i Sverige har ofta fler tider att erbjuda samt kortare väntetider. Vi rekommenderar alla att vid vistelse i Sverige passa på att boka tid för att förnya pass eller nationellt id-kort hos polisen. Passet eller id-kortet kan sedan hämtas på ambassaden i Paris samt skickas till svenskt konsulat i Frankrike.

Senast uppdaterad 07 maj 2024, 10.10