Mottagning för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen 2024

22 apr 2024

Den 14 mars anordnande generalkonsulatet en mottagning på Puli Hotel i Shanghai för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen.

I samband med firandet välkomnades 40 framstående gäster från diplomatiska, företags- och kultursfärerna. Årets globala tema, "Investera i kvinnor: Påskynda utvecklingen" banade väg för en kväll med djupgående diskussioner främjande av jämställdhet.

Kvällen bevittande två framstående talare vars arbete har präglat såväl det svenska som de kinesiska kulturlandskapen. Hilda Hellwig, framstående svensk teaterregissör, professor och scenograf, som just nu befinner sig i Shanghai för sin nya uppsättning av August Strindbergs "Miss Julie" med premiär den 24 april, höll en fängslande presentation om "Vem är fröken Julie - i pjäsen av August Strindberg?".

Evenemangets andra hedersgäst, Kaimei Wang, välkänd kurator och akademiker som översatt Ingmar Bergmans texter till en kinesisk audiens, utforskade rollen som kinesisk samtida konst spelar i att adressera och stimulera dialog kring jämställdhet.

Den efterföljande diskussionen mellan eventets talare och gäster var livlig, och de insikter som delades av de inbjudna talarna upplyste inte bara gästerna utan underströk också vikten av kulturell dialog för att främja jämställdhet.

Senast uppdaterad 22 apr 2024, 11.02