Alternate Text

Sveriges ambassadAmman, Jordanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Amman, Jordanien

Lokal tid 06:37

Resor till Sverige

03 maj 2020

För svenskar och andra personer som har rätt till inresa inom Schengenområdet (särskilda villkor gäller på grund av Covid-19) går det nu att flyga hem från Jordanien med det statliga bolaget Royal Jordanian.

Det ska nu vara möjligt att flyga hem från Amman till olika destinationer i Europa. Flygbolaget Royal Jordanian har börjat sälja biljetter på https://www.rj.com och per telefon +962 (0)6 510 0000. Priser framgår på hemsidan.

Exempel: Istanbul den 5, 6 och 7 maj, London den 6 och 7 maj eller Frankfurt den 7 maj. Det säljs också biljetter för direktflyg till Köpenhamn med avresa från och med den 24 maj.

För vidare flyg till Sverige går det att söka biljetter via en researrangörer eller med onlinebokning hos exempelvis Skyscanner (https://skyscanner.se) eller Momondo (https://momondo.se).

Det är varje resenärs eget ansvar att ha giltiga färdhandlingar och vetskap om gällande inreserestriktioner till Sverige. Den som lämnar Jordanien uppmuntras att anmäla det i Resklar-appen så att inte namnet står kvar på svensklistan.

Senast uppdaterad 03 maj 2020, 15.10