Alternate Text

Sveriges ambassadAmman, Jordanien

Välkommen till Sveriges ambassad i Amman, Jordanien

Lokal tid 21:08

Resor till/från Jordanien stoppas den 17 mars

14 mar 2020

Från den 17 mars kommer alla flygresor in och ut ur Jordanien att stoppas i syfte att förhindra spridning av coronaviruset till Jordanien.

Jordaniens premiärminister har idag lördag den 14 mars meddelat att ingen kommer tillåtas att resa in i eller ut från Jordanien från den 17 mars 2020. Ambassaden har idag ingen uppgift om hur länge detta förbud kommer att gälla. 

Svenskar som befinner sig i Jordanien och som vill resa hem bör snarast undersöka möjligheterna att boka om sina biljetter.  

Ambassaden har inga möjligheter att påverka jordanska gränsrestriktioner eller vilka flygrutter som är tillgängliga. 

Då läget snabbt förändras rekommenderar vi samtliga svenska medborgare som vill lämna Jordanien att själva kontakta respektive rese- eller flygbolag och att i övrigt följa information från jordanska myndigheter och ambassadens reseråd på swedenabroad.se.

Från den 15 mars och tills vidare upphör offentliga evenemang i Jordanien. Såväl moskéer som kyrkor hålls stängda till förmån för bön i hemmet. Idrotts- och kulturaktiviteter suspenderas och rökning (inklusive vattenpipa) förbjuds på restauranger och kaféer. 
Senast uppdaterad 14 mar 2020, 18.30