Sveriges ambassadTokyo, Japan

Välkommen till Sveriges ambassad i Tokyo, Japan

Lokal tid Tokyo
05:53

Frågor och svar om covid-19 och resor mellan Sverige och Japan

28 dec 2020

Här försöker vi ge svar på de vanligaste frågorna.

Jag är bosatt i Japan men befinner mig för tillfället utanför Japan. Hur kommer jag tillbaka?

Du måste genomföra ett antal steg, inklusive att kunna visa upp ett negativt Covid-19-testresultat. Fullständig information finns här: https://www.mofa.go.jp/ca/fna/page25e_000334.html

Vilket bevis behöver jag för ett negativt Covid-19-testresultat innan jag återvänder?

Detaljer finns här: https://www.mofa.go.jp/ca/fna/page25e_000334.html Kontakta närmaste japanska ambassad för ytterligare råd.

Behöver jag sitta i karantän vid återkomsten till Japan?

Ja. Befintliga karantänsregler behålls, vilket inkluderar ett Covid-19-test vid ankomst, samt att man måste undvika kollektivtrafik och sitta i karantän i sitt hem eller på ett hotell i 14 dagar. Se vidare här. 

Kan jag flytta till Japan för arbete / studier?

Från och med den 28 december 2020 till och med den 31 januari 2021 gäller nya tillfälliga japanska regler, innebärande att ny inresa i Japan för utländska medborgare inte tillåts. Det är en suspendering av de regler som infördes den 1 oktober 2020, som innebar möjligheter för utländska medborgare att flytta till Japan för exempelvis arbete eller studier. 

När kommer jag att kunna besöka Japan?

Det är oklart när Japans inreserestriktioner kommer tas bort eller när viseringsfriheten för svenska medborgare kommer att återinföras. Följ löpande ambassaden reseinformation för eventuella uppdateringar.  https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/japan/reseinformation/ambassadens-reseinformation/

Senast uppdaterad 07 sep 2020, 10.11