Evenemangskalender

 • Johanna Bäckström Lerneby
  12 jan 2023
  Sverige är hårt drabbat av ökande gängvåld med skjutningar och sprängningar. Och ur ett internationellt perspektiv toppar Sverige statistiken när det gäller dödligt skjutvapenvåld i Europa. Den ökning av dödligt skjutvåld som Sverige uppvisar under senare år går inte att se något annat europeiskt land. Varför sticker Sverige ut?
 • Photo du Palais de l'Élysée, photo de Tomas Lindbom et deux photos sur les couvertures de ses deux livres
  18 nov 2022
  Det är en spännande tid som väntar i fransk politik. På agendan finns en lång rad inrikespolitiska såväl som utrikespolitiska utmaningar. Vi tar hjälp av författaren och journalisten Tomas Lindbom för att diskutera aktuella frågor i fransk politik.
 • Bild på tre modekreationer gjorda av svenska studenter;
  Foto: Daniela Ferro, The Swedish School of Textiles; Beckmans College of Design Stockholm; The Swedish School of Textiles
  25 sep 2022
  Under Paris Fashion Week går svenskt mode samman med Swedish Secrets och fyller Svenska Institutets lokaler med träffar, föreställningar och workshops som riktar sig till både modebranschen och allmänheten. Alla showrooms är organiserade med hjälp av Swedish Fashion Association.
 • Invitation à la formation franco-suédois
  26 jun 2022
  Laurence Romani, fransk forskare och lärare vid Svenska Handelshögskolan erbjuder en utbildning inom hantering av kulturella skillnader mellan Sverige och Frankrike i en professionell miljö.