Evenemangskalender

 • 02 okt 2023
  Svenska Klubben och Swedish Business and Policy Forum Paris - Åsa Wikforss är ledamot i Svenska Akademien och Kungliga Vetenskapsakademien. Hon disputeradenvid Columbia University, New York, 1996 och är sedan 2008 professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet.
 • 15 maj 2023
  Internationellt uppmärksammade jazzpianisten Mattias Nilsson från Skåne besöker Paris i maj. Nilsson kommer att spela på följande ställen. Mån 15 | Sunset Sunside Jazz Club / Tribute to Sonny ROLLINS "Calypso" with David SAUZAY + Jam Session Tis 16 | Cercle Suédois à Paris / Daniel Propper meets Mattias Nilsson - Gershwin, Grieg & Gullin Fre 19 | Le Caveau de la Huchette Lör 20 | Chez Birgitta
 • 17 apr 2023
  Sverige är just nu ordförandeland i EU och vi vill med detta tema uppmärksamma den viktiga frågan om vad Sverige har för långsiktiga ambitioner med det europeiska samarbetet. Sedan Sverige blev medlem i EU 1995 har man i många frågor fört en defensiv EU-linje, som när man sade nej till euron 2003 och under diskussionerna om utformningen av en Coronastödfond sommaren 2020 hamnade man i sällskapet ”den frugala fyran”. ”Svenskarna är de motvilliga européerna”, hävdar författaren och journalisten Per Wirtén som är en av Sveriges mest profilerade debattörer i EU-frågor. Den svenska visionen om det framtida europasamarbetet är onekligen väsensskild från den vision som presenteras av Frankrikes president Emmanuel Macron som vill se en utveckling mot ett mera federalt Europa.
 • 13 feb 2023
  Johanna Frändén har arbetat som journalist och sportreporter sedan 2006 och från 2012 är hon bosatt i Paris. Hon skriver krönikor och är kolumnist i Aftonbladet och medarbetare i Aftonbladet kultur. Hon har medverkat i SVT:s studio vid flera stora fotbollsmästerskap och har sommarpratat i P1. Johanna fick Frilanspriset 2013, utsågs till Årets sportjournalist 2014, belönades med Jolopriset 2020 och Dagens Nyheters kritikerpris Lagercrantzen samma år. Tillsammans med Carl Johan De Geer har hon skrivit boken Att segra är banalt (2021) och har givit ut textsamlingen Hemingwaykvinnan (2022).