Meny
  • Svenska

Om utlandet Uzbekistan

07 okt 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 7 oktober fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

 

Med anledning av coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande, förlänger UD sin avrådan från icke nödvändiga resor till Uzbekistan, (som beslutades den 14 mars 2020) till att gälla fram till den 15 november 2020.  Den 15 november 2020 kommer en ny bedömning att göras.

Länk till avrådan regeringen.se

Myndigheterna har annonserat att reguljärflyg kommer att återupptas stegvis under den närmaste tiden. Initialt flyger enbart Uzbekistan Airlines och de första destinationerna är Dubai, Frankfurt, Almaty, Bisjkek och Istanbul. Gränsen till Kirgizistan ska ha öppnats för biltrafik. Lättnader för flyg, bilar och järnväg kommer att införas stegvis.

Från och med 5 september lyftes flera restriktioner; olika inrättningar och institutioner har återupptagit verksamheten. Det inkluderar hotell, teatrar, biografer, moskéer och restauranger.

Övriga regler som social distansering, krav på att bära mask och begränsade fysiska möten för regeringen och myndigheter kvarstår.

Myndigheterna har etablerat en informationskanal på den sociala plattformen Telegram: ”Koronavirus Info” där regeringsföreträdare och myndigheter kontinuerligt informerar om läget.

 

Senast uppdaterad 08 sep 2020, 16.24
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor