Om utlandet Uruguay

Pass i Uruguay

Du som är svensk medborgare och befinner dig i Uruguay kan ansöka om provisoriskt pass på konsulatet i Montevideo. Om du behöver ett ordinarie pass behöver du vända dig till ambassaden i Buenos Aires.

Ansök om provisoriskt pass

Om du har förlorat ditt pass eller ska resa mycket snart och behöver ett nytt pass kan du ansöka om ett provisoriskt pass på konsulatet i Montevideo.

Information om provisoriskt pass 

Ansök om ordinarie pass på ambassaden i Buenos Aires

Om du vill ansöka om ett vanligt pass eller nationellt id-kort ska du vända dig till ambassaden i Buenos Aires. Det är viktigt att du bokar tid på ambassaden innan du planerar din resa.

Information om pass på ambassaden

Boka tid för att ansöka om pass genom ambassadens elektroniska bokningssystem.

Du kan hämta ditt pass på konsulatet

Du kan välja att hämta ditt pass på konsulatet i Montevideo. Du bör informera om att du vill få passet skickat till Uruguay i samband med att du lämnar in din passansökan.

När du hämtar passet på konsulatet betalar du en konsulär avgift motsvarande 200 svenska kronor och kostnaden för frakt.

Gällande avgifter i lokal valuta

Ansök om samordningsnummer på konsulatet

Barn födda utomlands måste få ett samordningsnummer innan föräldrarna kan ansöka om deras första pass. Du kan lämna in ansökan om samordningsnummer för ditt barn på konsulatet i Montevideo. 

Information om samordningsnummer på konsulatet