Meny
  • Svenska

Om utlandet Turkiet

Avrådan

Turkiet – avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den syriska gränsen, samt till Diyarbakir stad.

Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till övriga delar av gränsprovinserna Hatay, Kilis, Gaziantep, Mardin, Sanliurfa, Sirnak, Diyarbakir samt provinserna Van, Siirt, Tunceli, Bingöl, Igdir, Agri och Hakkari i sydöstra Turkiet.

Aktuella händelser

Sedan den 9 oktober pågår en militär offensiv längs Turkiets landgräns till norra Syrien. Utrikesdepartementet påminner om den reseavrådan som gäller till de aktuella områdena i Turkiet. 

Den militära offensiven kan medföra ett förhöjt hot även i andra delar av Turkiet. Den som överväger att resa till Turkiet eller som redan befinner sig i landet rekommenderas att hålla sig informerad om situationen genom sin researrangör, nyhetsrapportering, ambassadens reseinformation och andra tillgängliga informationskanaler. Mer utförlig information bland annat om säkerhetsläget i olika delar av landet finns under ambassadens reseinformation. 

Svenskar som besöker eller bor i Turkiet är välkomna att anmäla vistelsen genom att klicka här.  

Senast uppdaterad 15 nov 2019, 11.54
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor