• Svenska

Om utlandet Turkiet

Avrådan

Turkiet – avrådan

På grund av den fortsatta osäkerhet som råder för internationellt resande avråder Utrikesdepartement från icke-nödvändiga resor till en rad länder, däribland Turkiet. Avrådan gäller för närvarande till 1 september 2021.

Vidare avråder Utrikesdepartement med anledning av säkerhetsläget tills vidare från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den syriska gränsen, samt till Diyarbakir stad.

Utrikesdepartement avråder även med anledning av säkerhetsläget från icke nödvändiga resor till övriga delar av gränsprovinserna Hatay, Kilis, Gaziantep, Mardin, Sanliurfa, Sirnak, Diyarbakir samt provinserna Van, Siirt, Tunceli, Bingöl, Igdir, Agri och Hakkari i sydöstra Turkiet.

22 jul 2021

Information om UD:s avrådan med anledning av covid-19

UD har den 22 juli 2021 beslutat om att ändra i den breda avrådan från icke nödvändiga resor för ytterligare länder. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Skogsbränder i närheten av Manavgat och Antalya

Kraftiga skogsbränder har spridit sig i närheten av Manavgat och Antalya. Områdena Akseki, Yeniköy, Kalemler och Güzelyalı har evakuerats. Stora släckningsinsatser pågår. Generalkonsulatet följer utvecklingen. Svenskar i närområdet uppmanas att hålla sig informerade och följa lokaka myndigheters rekommendationer och anvisningar. 


Uppdaterad information om avseende Covid-19 och de restriktioner Turkiet infört

Turkiet har lättat på vissa av de åtgärder som tidigare införts med anledning av smittspridningen i landet. Mer information om Covid-19 i Turkiet och de restriktioner som införts m.m. hittar du här.

Senast uppdaterad 29 jul 2021, 12.05
Reseinformation om Turkiet

Vanliga frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer