• Svenska

Om utlandet Syrien

Avrådan

Syrien - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet sedan tidigare från alla resor till Syrien. Utländska beskickningars rörelsefrihet i Syrien är kringskuren och begränsningar gäller för svenska ambassadens möjlighet att bistå svenskar vid en krissituation.

UD uppmanar svenskar att lämna landet med reguljärtrafik.

Aktuella händelser

 

Inresa i Syrien

Det är viktigt att man kontrollerar vilka inreseregler som gäller vid transit i olika länder. 

Vänligen läs om aktuell reseinformation för länderna i fråga på www.swedenabroad.se

Om resebolaget eller transitdestinationen kräver personbevis kan dessa beställas och skrivas ut från Skatteverkets hemsida. Viktigt att utdraget/beviset skrivs ut på engelska (eftersom det inte går att räkna med att gränspolis och flygplatspersonal kan läsa/förstå svenska). 
Beställ personbevis | Skatteverket

Information om regler vid transit via Libanon

Resenärer måste kunna uppvisa giltig flygbiljett för att passera gränsen mellan Syrien och Libanon. Det är endast möjligt att resa från Syrien till Beiruts flygplats samma dag som avresa från Beiruts flygplats sker.

Samtliga resenärer uppmanas att på egen hand kontrollera med de libanesiska myndigheterna vilka regler för varje enskilt fall.

Generella råd till svensk resenärer

Resenärer bör alltid vara försäkrade, resa med marginaler och vara beredda på att kunna hantera snabba förändringar, förseningar och extra kostnader. Ambassaden uppmanar alla svenska resenärer att anmäla sig till  Svensklistan  samt ladda ner appen UD Resklar och aktivera pushnotiser för Syrien. Glöm inte att avanmäla dig från Svensklistan om du lämnar Syrien. 

Lokala restriktioner med anledning av coronapandemin

Hälsoministerierna i Syrien och Libanon meddelar att alla restriktioner med hänvisning till Covid-19 hävs from 28 september 2022. Gäller alla inresevägar till landet och alla resenärer oavsett vaccinationsstatus. 

Senast uppdaterad 05 maj 2023, 14.58
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer