Meny
  • Svenska

Om utlandet Spanien

Förlust av pass i Spanien

Om du tappar eller blir bestulen på ditt pass/nationella identitetskort ska du polisanmäla detta på närmaste polisstation på orten där du befinner dig i Spanien. Om du måste resa omedelbart finns möjlighet att ansöka om ett provisoriskt pass på ambassaden i Madrid och på konsulaten i Barcelona, Las Palmas, Málaga, Palma de Mallorca och Torrevieja under ordinarie öppettider. Du kan inte resa ut ur Spanien med svenskt körkort eller annan fotolegitimation.

Ett provisoriskt pass är en nödlösning för dig som ska resa men som blivit av med ditt vanliga pass. Det provisoriska passet är giltigt i högst 7 månader, men inte längre än vad som krävs för att du ska kunna genomföra din resa. Innan du skaffar ditt provisoriska pass bör du kontrollera att landet du ska resa till godtar ett sådant som resehandling, samt vilken giltighetstid landet kräver. Denna information får du lättast genom att kontakta landets ambassad i Sverige.

Läs mer här om hur du ska gå till väga för att ansöka om provisoriskt pass i Spanien.

Du kan också ansöka om ett nytt ordinarie pass men det kan ta ca 2 veckor att få, eftersom alla ordinarie pass utfärdas i Sverige.

Förlust av pass

Här finns grundläggande information som gäller för alla länder. I vissa länder gäller dessutom ytterligare villkor. Kontakta ansvarig ambassad för mer information.

Läs mer