Meny

Om utlandet Spanien

Pass / ID-kort i Spanien

För ansökan eller förnyelse av pass och nationellt ID-kort i Spanien

  • Elektroniskt tidsbokningssystem gäller för ansökan om pass och id-kort på ambassaden i Madrid.
  • Man kan ansökan om tid för pass eller nationellt id-kort mån- tors kl. 10.00-12.30.
  • Man måste personligen inställa sig på ambassaden för att bli fotograferad, lämna fingeravtryck och skriva sin namnteckning i en elektronisk fotostation.
  • Efter ansökan det tar cirka två veckor att få handlingen skickad till ambassaden i Madrid. För vidareförsändelse till ett svenskt konsulat tar det ytterligare cirka en arbetsvecka.
  • Pass och nationellt id-kort ska hämtas personligen, fullmakt gäller inte. För barn och ungdomar under 18 år ska en vårdnadshavare hämta passet eller det nationella id-kortet. Den som fyllt 15 år kan själv hämta passet eller det nationella id-kortet om vårdnadshavaren medger detta vid ansökan och det antecknas vid ansökningstillfället.
  • Foto för ditt nya pass/nationella ID-kort tas på ambassaden

Pga det höga trycket på passansökningar rekommenderar vi att de som har giltigt pass/ID-kort passar på att förnya dessa under besök i Sverige, vilket är avsevärt billigare och smidigare. Resehandlingar som förnyas i Sverige kan hämtas ut på ambassaden i Madrid eller på något av våra konsulat mot en avgift på 14 EUR. Här kan du se hur du bokar tid för pass och nationellt id-kort hos Polisen i Sverige. De har även tips / vanliga frågor och svar med bra information angående passansökan här.

Boka tid för pass

Elektronisk tidsbokning ska göras on-line via bokningssystemet. Du kan också boka om, samt avboka en redan befintlig bokning.

OBS! Det finns ej några lediga tider för passansökningar under februari / mars månad. Passtider för april månad läggs ut varje måndag kl.12.00.

Undantag kan inte göras och det går inte att förnya pass utan beställd tid. Det är inte heller möjligt att beställa tid genom e-post eller telefonsamtal.

Om inga lediga tider visas betyder det att det är fullbokat. Med cirka 100,000 svenska medborgare bosatta i Spanien blir passansökningstiderna fullbokade mycket snabbt med långa väntetider. Framförhållning rekommenderas. Vänligen titta tillbaks på bokningssystemet dagligen eftersom kunder ofta avbeställer i sista minuten när de får ett påminnelsemejl.