Om utlandet Portugal

Pass och nationellt id-kort i Portugal

Med anledning av det höga tryck vi just nu har på passverksamheten kommer vi att lägga ut extra passtider på onsdagar i april månad. Tiderna bokas som tidigare via länken nedan.

Du kan ansöka om pass/nationellt id-kort på ambassaden i Lissabon, på en annan svensk ambassad eller hos polisen i Sverige. Om du ansöker i Sverige eller i ett annat land kan du fortfarande hämta ut passet/nationella id-kortet i Lissabon. Det går ofta fortare och är billigare att ansöka i Sverige, mer information hittar du på polisens webbplats.  

Ansökan om pass/nationellt id-kort på ambassaden i Lissabon görs online. Här hittar du länk till tidsbokning för passansökan. Passtider som är bokningsbara är markerade i blått, medan de tider som blivit bokade försvinner och syns därför inte i bokningssystemet. Notera att du kan behöva skrolla, upp eller ner, för att hitta lediga tider. Om du får förhinder är vi tacksamma om du avbokar. Här hittar du länk till avbokning.

Nedan finns information om vilka handlingar du måste ta med dig till ambassaden vid ansökan om pass och id-kort:

Det tar normalt två-tre veckor att få passet/nationella id-kortet till ambassaden och ytterligare en vecka om det ska skickas till ett honorärkonsulat. En avgift tas vid utlämnande när passet/nationella id-kortet har utfärdats av annan myndighet, t ex ansökt på ambassaden i Lissabon och hämtas på ett honorärkonsulat eller ansökt i Sverige och hämtas ut på ambassaden i Lissabon.