Meny
  • Svenska

Peru

Aktuella händelser

RASRISK UNDER DEN PÅGÅENDE REGNPERIODEN
Peruanska myndigheter har informerat att det under den pågående regnperioden finns risk for jordras (s.k. huaicos) i 21 regioner i landet. De regioner som omnämns är Loreto, Ucayali, Madre de Dios, Cusco, Junín, Tacna, Puno, Arequipa, Moquegua, Apurímac, Lima, Huancavelica, Ayacucho, Pasco, Áncash, Huánuco, La Libertad, Cajamarca, Lambayeque, Piura och Tumbes. Ambassaden rekommenderar besökare att hålla sig uppdaterade genom kontakt med researrangörer, hotell och ta del av nyhetsflödet.

NYA MIGRATIONSBESTÄMELSER FÖR RESANDE TILL PERU
Från och med den 1 januari 2019 måste utländska resenärer som vill resa in eller ut Peru kunna visa upp ett pass som är giltigt minst 6 månader från den dagen resenären anländer till landet. Detta enligt en ändring i Perus migrationslag artikel 24 sektion A, enligt Perus migrationsmyndighet.
Vi uppmanar svenska resenärer till Peru att ha pass som är giltiga i mer än 6 månader från den dagen ni anländer till Peru i enlighet med det nya krav som Perus migrationslag ställer. Om ni vill ha mer information om de nya migrationsbestämmelserna, vänligen ta kontakt med Perus ambassad i Stockholm.

 

Senast uppdaterad 15 apr 2019, 08.07
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader. 

Läs mer