Meny
  • Svenska

Om utlandet Peru

29 jun 2020

UD häver avrådan för ett antal länder i Europa från 30 juni, förlänger avrådan för länder utanför Europa till 31 augusti

UD har den 18 juni 2020 beslutat att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz, Spanien och Ungern. Beslutet gäller även San Marino, Monaco och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen samt Storbritannien kvarstår avrådan till och med den 15 juli. För resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs därför avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 31 augusti 2020.

Läs mer här

Aktuella händelser

UD:s arbete med reseavrådan (9:e juli)

Utrikesdepartementet kommer framöver att fatta beslut om reseavrådan var fjortonde dag – med start den 15 juli. Detta för att skapa ett så transparent, förutsägbart och enkelt system som möjligt.

Planerade datum för beslut om reseavrådan: 15 juli, 29 juli, 12 augusti.

Läs mer här

Förlängning av det tillfälliga inreseförbudet till EU via Sverige till och med den 31 augusti 2020 och lättnader i restriktionerna för fler resenärer (2:e juli) 

För att mildra effekterna av coronavirusets spridning och minska utbrottet av covid-19 råder ett tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige. Regeringen har i dag beslutat att förlänga inreseförbudet till och med den 31 augusti 2020. Samtidigt har regeringen beslutat att lätta på restriktionerna för fler resenärer. Dagens beslut har fattats efter rekommendation av ministerrådet.

Ta del av pressmeddelandet här

Nationella nödläget förlängs fram till 31/7 dock lyfts karantänläget från och med 1/7 i vissa regioner och med särskilda lokala restriktioner (30:e juni)

  • Ungdomar/barn under 14 år samt vuxna över 65 år får fortsätta att stanna hemma.
  • Ungdomar/barn under 14 år får gå ut i högst 1 timme, hålla sig 500 meter från bostaden, och hålla 2 meter avstånd från andra personer.   
  • Användningen av munskydd är obligatoriskt för alla, utan några undantag.
  • Karantänläget fortsätter i Arequipa, Ica, Junin, Huanuco, San Martin, Madre de Dios, och Ancash. Detta innebär att man får gå ut för att köpa mat, gå till apoteket, banken, eller för att arbeta med auktoriserade ekonomiska aktiviteter. I dessa regioner gäller totalt utegångsförbud mån-lör från kl. 20.00 till kl. 4.00 am. Söndagar är totalt utegångsförbud hela dagen. 
  • För övriga regioner är det utegångsförbud alla dagar från kl. 22.00 till kl. 4.00.
  • Socialt umgänge är fortfarande förbjudet.
  • Det finns fortfarande ingen officiell information angående öppningen av flygplatsen eller kommersiella resor.

Sveriges ambassad i Peru uppmanar alla medborgare att följa lokala myndigheters anvisningar.

Förlängning av tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige till och med den 7 juli 2020

Regeringen har i dag beslutat att förlänga det tillfälliga inreseförbudet till EU via Sverige till och med den 7 juli 2020. Syftet med inreseförbudet är på samma sätt som tidigare att mildra effekterna av coronavirusets spridning och minska utbrottet av covid-19. 

Ta del av pressmeddelandet här.

Allmän information inför kommande månaderna

Sveriges ambassad i Peru informerar om repatrieringsflyg, interna transporter och ambassadens uppdaterade öppettider under kommande månaderna. Läs mer här .

UD förlänger avrådan för icke nödvändiga resor (17:e juni)

UD förlänger avrådan till 31 augusti för länder utanför EU, EES och Schengen, samt häver avrådan för ett antal länder inom EU, EES och Schengen från och med den 30 juni. Ta del av pressmeddelandet här

Ändringar i det tillfälliga inreseförbudet till Sverige (12:e juni)

Regeringen har i dag beslutat att förlänga det tillfälliga inreseförbudet till EU via Sverige till och med den 30 juni 2020. Beslutet har fattats efter rekommendation av Europeiska kommissionen. Syftet med inreseförbudet är på samma sätt som tidigare att mildra effekterna av coronavirusets spridning och minska utbrottet av covid-19. Läs mer här .

 

Ändringar i det tillfälliga inreseförbudet till Sverige (4:e juni)

För att mildra effekterna av coronavirusets spridning och minska utbrottet av covid-19 råder ett tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige. Regeringen har idag beslutat om vissa förtydliganden i förbudet. Läs mer här

Undantagstillståndet förlängs till 30:e juni (22:e maj)  

Den peruanska regeringen har meddelat att det rikstäckande undantagstillståndet förlängs till den 30 juni. Nuvarande restriktioner kvarstår men vissa ekonomiska aktiviteter reaktiveras. Utegångsförbudet mån-lör i Lima får ny start kl. 21.00 . I andra regioner som Tumbes, Piura, Lambayeque, La Libertad, Loreto, Ucayali, Ica, och vissa delar av Ancash, gäller undantagstillståndet mån-lör mellan kl. 18.00 och 04.00. Söndagar är det utegångsförbud hela dagen i hela landet.

Sveriges ambassad i Peru uppmanar alla medborgare att följa lokala myndigheters anvisningar.

 

 

Senast uppdaterad 11 jun 2020, 05.13
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor