Om utlandet Peru

Hand som lägger en röst

Val till Europaparlamentet 2024

Den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. Om du vill brevrösta från utlandet får du skicka brevrösten tidigast den 25 april 2024. Du kan förtidsrösta på konsulatet i Lima mellan den 20-24 maj 2024.

Mer information här

Uppmaning till svenskar utomlands

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Uppmaning till svenskar utomlands
Senast uppdaterad 21 dec 2023

Aktuella händelser

 • Undantagstillstånd och skärpt gränskontroll längst Perus norra gräns mot Ecuador
  I och med det försämrade säkerhetsläget i Ecuador så har Peru utlyst undantagstillstånd längst med landets gräns mot Ecuador. Det gäller således i de norra distrikten Amazonas, Cajamarca, Loreto, Tumbes och Piura och innebär ökad kontroll av både militär och polis i dessa gränsområden.
  Ecuador har skärpt gränskontrollen för de som reser in landvägen från Peru. Samtliga utländska medborgare måste vid gränskontrollen kunna uppvisa utdrag från belastningsregister som är översatt och apostillerat. Läs mer innan du planerar att resa dit: Reseinformation om Ecuador
 • Utbrott av Denguefeber
  Perus hälsomyndighet har utlyst nödläge i 20 av landets 25 regioner till följd av en hög spridning av Denguefeber, vilket belastar landets hälsosystem. De flesta av fallen har registrerats i landets norra delar. Denguefeber sprids via myggor och den ökade smittspridningen förmodas bero på väderfenomenet El Nino som medför varma temperaturer och kraftiga skyfall. Läs mer under avsnittet hälso- och sjukvård
 • Demonstrationer och strejker
  Det är inte ovanligt att demonstrationer och strejker plötsligt inträffar i olika delar av landet. Resenärer bör undersöka reseförhållandena, undvika stora folksamlingar, följa råd från lokala myndigheter samt uppmärksamma att situationen kan förändras med kort varsel vilket kan begränsa framkomligheten i landet.
  Ambassadens reseinformation
  Senast uppdaterad 03 apr 2024, 07.36
  Svensklistan

  Anmäl din utlandsvistelse

  Om du vill att UD eller ambassaden ska kunna få tag i dig vid en större krissituation i landet kan du anmäla dig till svensklistan.

  Anmäl dig till svensklistan
  Resklar

  UD:s reseinformation direkt i fickan

  I appen UD Resklar finns råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

  Om UD Resklar på regeringen.se