Meny
  • Svenska

Peru

Aktuella händelser

INFORMATION OM VULKAN AKTIVITET
Perus Geologiska Institut, INGEMMET, har meddelat att vulkanen Ubinas i staden Moquegua och vulkanen Sabancaya i staden Arequipa är aktiva just nu.
Vulkanen Ubinas senaste utbrott registrerades den 26 juli då lokalbefolkningen var tvungna att evakueras, medan vulkanen Sabancaya i staden Arequipa har varit aktiv sedan 2016. Rekommendationen är att inte vandra eller klättra i dessa områden.

Resenärer uppmanas att följa lokala myndigheters anvisningar och hålla sig uppdaterade genom kontakt med researrangörer och hotell, samt söka aktuell information genom att ta del av nyhetsflödet och information från peruanska myndigheter.
www.ingemmet.gob.pe

INFORMATION FÖR RESANDE MED BUSS TILL PERU
På förekommen anledning vill ambassaden uppmärksamma om att vid inresa med buss till Peru ska man se till att vid gränsen få bägge länders utrese- respektive inresestämplar i passet. Det förekommer att turister endast erhåller stämpeln från utreselandet och därmed reser in i Peru illegalt. Följderna blir att resenären sedan inte tillåts lämna Peru vid utresan och därmed kan tvingas stanna under obestämd tid för att genomgå en rättslig process på den peruanska migrationsmyndighetens kontor i centrala Lima.  

NYA MIGRATIONSBESTÄMMELSER FÖR UTRESANDE TILL PERU
Från och med den 1 januari 2019 måste utländska resenärer som vill resa in eller ut Peru kunna visa upp ett pass som är giltigt minst 6 månader från den dagen resenären anländer till landet. Detta enligt en ändring i Perus migrationslag artikel 24 sektion A, enligt Perus migrationsmyndighet.

Vi uppmanar svenska resenärer till Peru att ha pass som är giltiga i mer än 6 månader från den dagen ni anländer till Peru i enlighet med det nya krav som Perus migrationslag ställer. Om ni vill ha mer information om de nya migrationsbestämmelserna, vänligen ta kontakt med Perus ambassad i Stockholm.

Senast uppdaterad 05 aug 2019, 19.48
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader. 

Läs mer