Meny
  • Svenska

Om utlandet Kuba

21 okt 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 21 oktober fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Från och med 12 oktober har Kuba återkallat flera av de restriktioner som påverkat möjligheterna att resa till landet. Alla landets provinser, förutom Havanna, Ciego de Ávila och Sacti Spiritu, har formellt öppnat upp för internationella resenärer igen."

UD häver reseavrådan för ett antal länder, läs mer här.

Frågor och svar om avrådan hittar du här.

Förlängt inreseförbud:

Regeringen har beslutat att förlänga det tillfälliga inreseförbudet till EU via Sverige till och med den 31 oktober 2020. Beslutet har fattats efter rekommendation av Europeiska kommissionen. Syftet med inreseförbudet är på samma sätt som tidigare att mildra effekterna av coronavirusets spridning och minska utbrottet av covid-19.

Frågor och svar om det tillfälliga reseförbudet hittar du här:

Luftrummet stängt sedan 1 april

Kubas luftrum är sedan 1 april stängt för kommersiell passagerartrafik. Efter beslutet har dock ett par kommersiella flygningar till Europa ändå skett för att flyga ut turister ur landet. Svenskar som fortfarande är kvar i landet och söker efter vägar att ta sig tillbaka till Sverige uppmanas att skriva upp sig på svensklistan och följa ambassaden på Facebook och på denna sida, då det är kanalerna vi använder för att dela information om eventuella extrainsatta kommersiella flygningar. 

Kontaktuppgifter till ambassaden: tel: +53 7 204 28 31  epost: ambassaden.havanna@gov.se

Information om nya coronaviruset, Covid-19, finns här

Senast uppdaterad 14 okt 2020, 01.46
Ambassadens reseinformation