• Svenska

Om utlandet Kuba

01 okt 2021

Res med försiktighet

Coronapandemin pågår fortfarande och regler och restriktioner kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att förbereda sin resa, vara påläst, ha en försäkring och att resa med extra marginaler.

Läs mer här

Aktuella händelser

Ändrade inreseregler till Kuba från den 5 januari 2022
På grund av ökad smittspridning och förekomsten av den nya virusvarianten Omicron ändrar Kuba sina inreseregler för de flesta internationella resenärer från och med den 5 januari 2022. Förutom ett internationellt vaccinationsintyg kommer det nu också krävas ett negativt PCR-test som är högst 72 h gammalt vid avresa. Läs mer på ambassadens samlingssida för inresebestämmelse med anledning av Covid-19 här. 

Kuba öppnar för internationell turism 15 november 2021
Mot bakgrund av att en stor del av befolkningen vaccinerats och smittotalen sjunkit har Kuba beslutat att öppna landet för internationell turism igen fr o m den 15 november 2021. Detta innebär bland annat att den obligatoriska karantänen för inresande tagits bort, att man godtar internationella vaccinationsintyg och att fler flygplatser och flyglinjer öppnas upp. Läs mer på ambassadens samlingssida för inresebestämmelse med anledning av Covid-19 här. 

Inreseförbud till EU via Sverige
För att motverka spridningen av covid-19 råder ett tillfälligt förbud för icke nödvändiga resor från andra länder till EU via Sverige. Inreseförbudet har efter rekommendationer av kommissionen och EU:s ministerråd förlängts och ändrats vid flera tillfällen.

Frågor och svar om det tillfälliga reseförbudet hittar du på regeringens hemsida.

Senast uppdaterad 03 jan 2022, 10.46
Ambassadens reseinformation
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer