• Svenska

Om utlandet Kenya

Avrådan

Kenya - avrådan

Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har Utrikesdepartementet den 14 januari 2020 beslutat om att ändra avrådan för Kenya. Följande avrådan gäller:

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från icke-nödvändiga resor till Kenyas kustområde, upp till 150 km från gränsen till Somalia, inklusive kringliggande öar.
Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke-nödvändiga resor till länen Lamu, Garissa, Mandera och Wajir.

Avrådan gäller tills vidare.

Aktuella händelser

Terrorism

Ambassaden vill påminna resenärer om att det finns ett förhöjt terrorhot mot Kenya och risken för attentat bör tas på stort allvar. Svenskar i Kenya uppmanas att iaktta generell försiktighet och vaksamhet, bland annat på offentliga platser och vid större folksamlingar, samt noga följa myndigheternas råd och säkerhetsanvisningar. För ytterligare information se ambassadens reseinformation under ’Terrorism’.

Utbrott av kolera

Kenyanska hälsoministeriet har bekräftat ett pågående utbrott av kolera i Kenya. Kolera är en diarrésjukdom som orsakas av en bakterie och sprids bland annat med förorenat vatten eller mat. Här finns aktuell information om pågående utbrott. För mer information om sjukdomen och vaccinationer se Kolera - 1177

Utbrott av gula febern

Kenyanska myndigheter har bekräftat ett utbrott av gula febern i Isiolo County. Gula febern är en livshotande virussjukdom som sprids via myggor. För mer information om sjukdomen och vaccinationer se vårdguiden 1177.

Covid-19

Ambassaden har samlat reseinformation som rör Covid-19 i Kenya på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer som ska resa till Kenya uppmanas att noga ta del av informationen.

Ambassaden vill påminna svenska resenärer som befinner sig i landet att skriva upp sig på ambassadens svensklista samt ta del av ambassadens reseinformation online eller via appen UD-Resklar. 

Senast uppdaterad 22 maj 2023, 14.16
Ambassadens reseinformation
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
gifta sig utomlands

Vigsel i Kenya

Här hittar du samlad information om vad som gäller vid vigslar i Kenya och på svenska amabassaden i Nairobi.

Läs mer ->