Meny

Om utlandet Israel

Ansöka om pass i Israel

Olika alternativ för svenskar i utlandet

Du kan ansöka om pass eller ID-kort på ambassaden i Tel Aviv, på en annan utlandsmyndighet (exempelvis generalkonsulatet i Jerusalem) eller hos polisen i Sverige. Om du söker pass i Sverige eller på en annan utlandsmyndighet kan du fortfarande hämta ut passet/ID-kortet på ambassaden i Tel Aviv.

Det går ofta fortare och är billigare att ansöka om pass i Sverige, mer information om hur du ansöker finns på polisens webbplats.

Ansök på ambassaden i Tel Aviv

Det är nödvändigt att boka tid för att ansöka/förnya pass och ID-kort.  Du kan endast boka tid online via vår hemsida ej per telefon eller e-mail.    

När du har bokat din tid får du ett mail med ditt referensnummer och en länk för av/ombokning. Spara mailet – utan referensnumret och länken kan du inte av/omboka.

Kom ihåg att av- eller omboka din tid ifall du inte längre kan komma

Boka tid här

Vad behöver jag ta med mig? 

Se artiklar i den gula menyn nedan för checklistor och mer utförlig information om vilka dokument som behövs för olika typer av pass.  

Generella begränsningar 

  • Svenska medborgare kan beviljas högst tre vanliga pass under en femårsperiod
  • vanliga pass ska som huvudregel återkallas och spärras när ett provisoriskt pass utfärdas 
  • giltighetstiden för vanligt pass till barn under tolv år är tre år.

Pass utomlands

Här finns grundläggande information som gäller för alla länder. I vissa länder gäller dessutom ytterligare villkor. Kontakta ansvarig ambassad för mer information.

Läs mer