• Svenska

Om utlandet Indonesien

Förlust av pass i Indonesien

Om du tappar eller blir bestulen på ditt pass kan ambassaden eller konsulatet hjälpa dig att skaffa ett provisoriskt pass som gäller för en resa, oavsett om det är till Sverige eller till annat land.

Observera att Indonesien inte tillåter in- eller genomresa på ett provisoriskt pass. Om du har fått ett provisoriskt pass utfärdat i Indonesien bör du vända dig till närmaste immigrationskontor för att rapportera detta och visa upp det provisoriska passet. Rapportering krävs av Indonesiens myndigheter då du behöver kunna uppvisa inresevisering när du lämnar landet.

Om du ska fortsätta din resa till ett annat land bör du kontakta ambassaden för det land dit du ska resa, för att höra vad som gäller för provisoriska pass. Observera alltså att du inte ska vända dig till svenska myndigheter för frågor om inresebestämmelser till andra länder.

Du kan också ansöka om ett nytt ordinarie pass men det kan ta en månad eller mer att få, eftersom alla ordinarie pass utfärdas i Sverige.

Förlust av pass

Här finns grundläggande information som gäller för alla länder. I vissa länder gäller dessutom ytterligare villkor. Kontakta ansvarig ambassad för mer information.

Läs mer