• Svenska

Om utlandet Indien

In- och utresebestämmelser

Frågor om in- och utresebestämmelser ska ställas till Indiens ambassad i Sverige eller immigrationsmyndigheten i Indien, FRRO (Foreigner's Regional Registration Office). Tänk på att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. 

En indisk visering visar hur länge du får stanna i landet. Notera noga så att du inte riskerar att stanna längre än du får. Att vistas i Indien utan giltig visering är olagligt och påföljden kan bli böter och/eller fängelse.

Indien tillämpar den internationella rekommendationen att pass (ordinarie/provisoriskt) ska vara giltigt i minst sex månader vid inresa. Ambassaden rekommenderar att resenären innan avresa från Sverige tar en kopia av pass och den indiska viseringen, samt efter inresa i Indien även tar en kopia av den indiska inresestämpeln, för att underlätta handläggningen vid en eventuell förlust av passet. Om passet blir stulet, kontakta polisen omedelbart och inhämta en polisrapport.

Svenska ambassaden och utrikesdepartementet ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser eller eventuella visumkrav.

​Ambassaden vill uppmärksamma resenärer som planerar att resa runt i Indien att för resor till vissa delstater i Indien erfordras särskilt tillstånd av indiska myndigheter. För en komplett förteckning vänligen kontakta indiska ambassaden i Stockholm.

Senast uppdaterad 27 maj 2024, 09.43