Meny
  • Svenska

Om utlandet Indien

Avrådan

Indien - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till den indiska delstaten Jammu och Kashmir, utom till området Ladakh, dit säkerhetsläget tillåter resor med flyg till Leh eller landvägen via Manali, Himachal Pradesh.

12 aug 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 12 augusti fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Flygförbindelser till Sverige

All internationell reguljär flygtrafik till och från Indien är inställd tills vidare. Det finns ett flertal icke-reguljära flyg varje vecka från t.ex.  New Delhi, Mumbai och Bangalore med KLM, Air India, Lufthansa och Air France. Biljetter för dessa flyg bokas direkt på respektive flygbolags hemsida, tänk på att endast boka "one-way" och aldrig via tredje part. För Vande Bharat flygschema, läs mer  här.  Flygtrafik för inrikesflyg har återupptagits med nya riktlinjer, läs mer här.

Anmäl dig till svensklistan

Svenska resenärer och svenska medborgare som vistas i Indien uppmanas att anmäla sig till svensklistan, vilket kan göras här. Om du redan befinner dig i landet, ange då dagens datum som ankomstdag i formuläret.

Om du befinner dig i en nödsituation

Vid en nödsituation kan man ringa ambassaden i New Delhi på + 91 11 4419 7100. Efter kontorstid kommer samtalet att kopplas till UD:s konsulära jour i Stockholm.

För konsulära frågor om t.ex. pass eller samordningsnummer kan man skicka ett email till ambassaden.new-delhi@gov.se

UD Avrådan

UD avråder sedan den 14 mars från icke nödvändiga resor till alla länder, läs mer här. 

Inreserestriktioner till Sverige

Sveriges regering har även beslutat att förlänga det tillfälliga stoppet för icke nödvändiga resor till Sverige till den 31 augusti. Svenska medborgare och andra personer som är bosatta i Sverige kan återvända till sina hem. Frågor och svar om den tillfälliga lagen hittas via regeringens hemsida. 

Restriktioner inom Indien

Det råder ett strikt utegångsförbud i hela Indien mellan 21.00-05.00 med undantag för nödvändig aktivitet, lokala avvikelser kan förekomma. Resenärer i behov av hjälp från lokala myndigheter kan vända sig till turistministeriets portal för strandade turister, läs mer här. För mer information om situationen gällande Covid-19 i Indien kan man läsa på WHO:s hemsida. 

Visumfrågor till Indien

För frågor om viseringar till indien ska Indiens ambassad i Stockholm kontaktas. Mer information kan också hittas på Indiens migrationsmyndighets hemsida.

Senast uppdaterad 09 jul 2020, 12.34
Ambassadens reseinformation