Meny
  • Svenska

Om utlandet Indien

Avrådan

Indien - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till den indiska delstaten Jammu och Kashmir, utom till området Ladakh, dit säkerhetsläget tillåter resor med flyg till Leh eller landvägen via Manali, Himachal Pradesh.

21 okt 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 21 oktober fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Flygförbindelser till Sverige

All internationell reguljär flygtrafik till och från Indien är inställd tills vidare. Det finns ett fåtall icke-reguljära flyg varje vecka från t.ex.  New Delhi, Mumbai och Bangalore med Air France och Brittish airways. Biljetter för dessa flyg bokas direkt på respektive flygbolags hemsida. Flygtrafik för inrikesflyg har återupptagits med nya riktlinjer, läs mer här.

För frågor gällande resor till Indien hänvisar vi till indiska ambassaden i Stockholm. 

Anmäl dig till svensklistan

Svenska resenärer och svenska medborgare som vistas i Indien uppmanas att anmäla sig till svensklistan, vilket kan göras här. Om du redan befinner dig i landet, ange då dagens datum som ankomstdag i formuläret.

Om du befinner dig i en nödsituation

Vid en nödsituation kan man ringa ambassaden i New Delhi på + 91 11 4419 7100. Efter kontorstid kommer samtalet att kopplas till UD:s konsulära jour i Stockholm.

För konsulära frågor om t.ex. pass eller samordningsnummer skicka ett email till:  ambassaden.new-delhi@gov.se

UD Avrådan

UD avråder sedan den 14 mars från icke nödvändiga resor till hela Indien, läs mer här. 

Inreserestriktioner till Sverige

Sveriges regering har även beslutat att förlänga det tillfälliga stoppet för icke nödvändiga resor till Sverige till den 15 november. Frågor och svar om den tillfälliga lagen hittas via regeringens hemsida. 

Restriktioner inom Indien 

De olika delstaterna i Indien har väldigt olika regler gällande karantän och andra Covid-19 relaterade begränsningar. De olika delstaternas riktlinjer ändras ofta så det är viktigt att undersöka vad som gäller för det fall man ska åka till en annan delstat. 

Inrikesflyg återupptogs den 25 maj men det kan fortfarande finnas begränsningar i olika delstater. Resenärer uppmanas att noga kontrollera med sitt flygbolag innan man bokar en flygresa. 

Det är krav på att bära ansiktsmask utomhus och man kan bötfällas om man ignorerar kravet på ansiktsmask.

Resenärer i behov av hjälp från lokala myndigheter kan vända sig till turistministeriets portal för strandade turister, läs mer här. För mer information om situationen gällande Covid-19 i Indien kan man läsa på WHO:s hemsida. 

Visumfrågor till Indien

För frågor om viseringar till indien ska Indiens ambassad i Stockholm kontaktas. Mer information kan också hittas på Indiens migrationsmyndighets hemsida.

Senast uppdaterad 19 okt 2020, 10.54
Ambassadens reseinformation