• Svenska

Om utlandet Indien

Avrådan

Indien - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till och genom det indiska unionsterritoriet Jammu och Kashmir.

Avrådan gäller tills vidare.

Aktuella händelser

Information inför Republic Day

Den 26 januari infaller Republic Day i Indien. Det största formella firandet sker i New Delhi men också, i olika grader, i delstatshuvudstäderna och på andra platser. Firandet kommer innebära att ett stort antal människor samlas i stadskärnorna och flertalet vägar kommer att vara avspärrade. Ambassadens rekommendation är att svenska resenärer under firandet undviker stora folksamlingar, följer säkerhetssituationens utveckling, till exempel via massmedierna, och iakttar lokala säkerhetsföreskrifter. Resenärer bör vara beredda på att situationen kan förändras med kort varsel och att framkomlighet och transport kommer att begränsas.

Nya riktlinjer för resenärer från högriskländer

På grund av ökad spridning i vissa länder av covid-19 så måste resenärer från Kina, Singapore, Sydkorea, Thailand och Japan vidta extra åtgärder för att kunna resa in i Indien. Om du reser från ett av dessa länder, vänligen kontakta indiska myndigheter för mer information om hur du påverkas. 

D-O-letter-to-Secy-Civil-Aviation-dated-29-12-2022.pdf (newdelhiairport.in)

Res med försiktighet

Coronapandemin pågår fortfarande i Indien och regler och restriktioner kan ändras med mycket kort varsel. Det är därför viktigt att förbereda sin resa, vara påläst, ha en reseförsäkring samt extra medel för att klara en längre vistelse för det fall flygtrafik ställs in.   

Konsulär Service

På grund av covid-19 i Indien måste samtliga passkunder och personer i behov av konsulär service boka en tid för besök. För förnyelse av pass bokar man en tid via vårt passbokningssystem och för andra konsulära frågor och upphämtning av pass ska man mejla till ambassaden.new-delhi@gov.se

Om du befinner dig i en nödsituation

Vid en nödsituation kan man ringa ambassaden i New Delhi på + 91 11 4419 7100. Efter kontorstid kommer samtalet att kopplas till UD:s konsulära jour i Stockholm.

För konsulära frågor om t.ex. pass eller samordningsnummer kan man skicka ett email till: ambassaden.new-delhi@gov.se.

Resenärer uppmanas att innan avresa registrera sig på svensklistan samt att ladda ner applikationen UD-resklar. 

Senast uppdaterad 20 jan 2023, 11.20
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer