• Svenska

Om utlandet Grekland

Pass i Grekland

Du bokar själv tid för att ansöka om pass och nationellt identitetskort på ambassaden i Athen genom bokningslänken längst ner på sidan. Tidsbokning kan bara göras online.

Tänk på att du även kan ansöka om pass hos polisen i Sverige, där ansökningsavgiften är betydligt lägre än när du ansöker om pass utomlands. Passet kan då oftast hämtas på polisstationen inom en vecka. Du kan även välja att mot en avgift hämta passet på en svensk utlandsmyndighet, förutsatt att du anger detta när du ansöker.

Innan du bokar tid

Ändringar kan ha skett sedan du ansökte om pass förra gången. Börja därför med att först noggrant läsa igenom vad som gäller i ditt fall.  

Inför och efter besöket 

Kontrollera gärna innan besöket att rätt uppgifter är registrerade om dig i den svenska folkbokföringen. Passhandläggaren har tillgång till uppgifterna, så du behöver inte ta med något svenskt personbevis från Skatteverket.

Säg till passhandläggaen om du vill hämta ut passet på en annan svensk utlandsmyndighet eller på ett honorärkonsulat, mot en avgift. 

Efter 2-3 veckor får du ett e-post eller SMS om att passet har kommit. Du behöver hämta passet personligen och ta med dig ditt tidigare pass.

Besökstid för utlämning av pass och Nationella identitetskort samt övriga konsulära ärenden är måndag till fredag kl. 10.00-12.00.

Tidsbokning 

Du bokar tid för att ansöka om ett ordinarie pass eller nationellt identitetskort genom att klicka på följande länk: Tidsbokning online

Pass utomlands

Här finns grundläggande information som gäller för alla länder. I vissa länder gäller dessutom ytterligare villkor. Kontakta ansvarig ambassad för mer information.

Läs mer