• Svenska

Om utlandet Grekland

Pass i Grekland

Ambassaden tar emot ansökningar om pass och nationella id-kort enligt följande:  måndagar, tisdagar och fredagar kl. 10.00-13.00 från september till och med maj. Måndagar och fredagar kl.10.00-13.00 från juni till och med augusti. På grund av högt tryck på passansökningar finns den under sommaren möjlighet att boka tid för pass vissa tisdagar. Enbart ansökningar via tidsbokning.

Ambassaden tar i första hand emot kortbetalning vid utfärdande av alla typer av passansökningar. Tidsbokning krävs för att utfärda provisoriska pass samt uppvisande av bokad resa. Vänligen kontakta ambassaden om problem uppstår. Är passet stulet ska alltid polisrapport medtagas.

Blanketten "Uppgifter för prövning av svenskt medborgarskap" ska fyllas i innan du kommer till ambassaden för att ansöka om pass eller nationellt id-kort.

För barn under 18 år ska båda vårdnadshavarna ge sitt medgivande. Se  blankett här. 

För att boka tid för att göra ett ordinarie pass eller Nationellt ID-kort (NID) klicka på följande länk: Tidsbokning online

Besökstid för utlämning av pass och nationella id-kort samt övriga konsulära ärenden är måndag till fredag kl. 10.00-13.00. Ingen tidsbokning krävs.

Pass utomlands

Här finns grundläggande information som gäller för alla länder. I vissa länder gäller dessutom ytterligare villkor. Kontakta ansvarig ambassad för mer information.

Läs mer