Meny

Resa i landet

Försäkringsskydd

Det är viktigt att du är rätt försäkrad när du reser till Förenade Arabemiraten. Förvissa dig om att du har en reseförsäkring innan du åker, exempelvis genom att kontrollera att en reseförsäkring ingår i din hemförsäkring eller genom att skaffa dig en reseförsäkring på annat sätt. Med en reseförsäkring kan du få hjälp om du blir sjuk, skadad eller behöver sjuktransport till Sverige.
Den som inte har en giltig försäkring löper stor risk att tvingas använda besparingar eller ta stora lån för att klara dyra sjukvårdskostnader och i allvarligare fall även ambulanstransport hem. Tänk på att din försäkring inte gäller om du reser trots läkares avrådan.

Övriga upplysningar

Det går bra att använda svenska bankkort för betalning eller för at ta ut pengar i bankomater.

Husdjur som ska föras in i Förenade Arabemiraten måste ha friskintyg, vaccinationsintyg och införseltillstånd. Transport kan arrangeras av flygbolag eller företag specialiserade på att transportera husdjur. Beakta att det på grund av de höga temperaturerna kan vara plågsamt för djuren att vistas utomhus under sommarhalvåret. För mer information om införsel av husdjur till Förenade Arabemiraten se här.

Senast uppdaterad 23 jun 2019, 09.50