• Svenska

Om utlandet Förenade arabemiraten

01 okt 2021

Res med försiktighet

Coronapandemin pågår fortfarande och regler och restriktioner kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att förbereda sin resa, vara påläst, ha en försäkring och att resa med extra marginaler.

Läs mer här

Aktuella händelser

Reseinformation med anledning av coronapandmin
Spridningen av det nya coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat reseinformation om covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av denna information här.

Reseavrådan
Utrikesdepartementet beslutar att från och med den 1 oktober 2021 häva den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som infördes med anledning av covid-19-pandemin. Denna avrådan beslutades den 14 mars 2020 och har därefter förlängts vid flera tillfällen samt hävts för vissa länder. Från och med den 1 oktober 2021 upphör denna avrådan helt att gälla. För mer information: uds-reseinformation

Inreseförbudet för resande till Sverige förlängt till 31 januari 2022.

Regeringen har beslutat om fortsatt inreseförbud till Sverige för resor från tredje land, det vill säga utanför EU/EES. Inreseförbudet gäller t o m 31 januari 2022.

Inreseförbudet för resor från länder inom EU/EES, som innebär förbud mot att resa in i Sverige om inte ett negativt covid-19 test kan visas upp, förlängs också. 

De nordiska länderna undantas från inreserestriktionerna sedan 31 maj. Make/maka, sambo och barn till svenska medborgare undantas från gällande inreseförbud till Sverige. Det är en fråga för de tillämpande myndigheterna att i varje enskilt fall avgöra hur undantagen ska tolkas.

Det finns ett flertal länder utanför EU/EES som undantas från inreseförbudet med, bl.a. FAE, Kuwait och Bahrain.

Ni finner samlad information om gällande inreseregler, PCR-tester, vaccinationsbevis och undantag från inreseförbudet på Polisens hemsida. 

 

Senast uppdaterad 17 jan 2022, 16.10
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer