Meny
  • Svenska

Om utlandet Förenade arabemiraten

07 okt 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 7 oktober fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

För att resa till Förenade arabemiraten krävs ett negativt PCR-test för resenärer 12 år och äldre. PCR-testet kan genomföras på alla certifierade kliniker i Sverige och får inte vara äldre än 96h vid ankomst till UAE. Testresultatet måste uppvisas vid incheckning.

Därtill rekommenderar emiratiska myndigheter att resenärer med giltig visering till UAE före avresa uppdaterar sina personuppgifter: https://smartservices.ica.gov.ae/echannels/web/client/guest/index.html#/residents-entry-confirmation

Resenärer med boendevisering i Dubai behöver därtill ansöka om inresetillstånd via GDRFA, samt efter ankomst isoleras i hemmet till dess att ett negativt PCR-test har genomförts.    

För övriga emirat behöver resenärer sitta två veckor i karantän, även efter ett negativt andra PCR-test vid ankomst.

Emirates har återupptagit direktflyg mellan Stockholm och Dubai. Vid avfärd från Förenade arabemiraten är det nödvändigt att ha ett negativt PCR-test som inte är äldre än 96 timmar.

Abu Dhabi tillämpar krav om negativt PCR-test vid resande in i emiratet från övriga Förenade arabemiraten. Det är möjligt att testas vid gränsen efter tidsbokning.

UD avråder sedan den 14 mars från icke-nödvändiga resor till Förenade arabemiraten. Reseavbokningar beviljas generellt när UD avråder. Reseförsäkringar gäller generellt inte när UD avråder från resor.

Sverige har beslutat att från och med den 19 mars tillfälligt stoppa icke-nödvändiga resor till Sverige från länder utanför Europa/EES med undantag för vissa länder. För mer information se: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/08/forlangning-av-det-tillfalliga-inreseforbudet-till-sverige-till-och-med-den-31-oktober-2020/

 Beslutet omfattar inte svenska medborgare eller personer med uppehållstillstånd i Sverige. Make/maka, sambo och barn till svenska medborgare undantas från gällande inreseförbud till Sverige. Det är en fråga för de tillämpande myndigheterna att i varje enskilt fall avgöra hur undantagen ska tolkas. För mer information: https://www.regeringen.se/artiklar/2020/04/fragor-och-svar--inresestopp-till-eu-via-sverige/

Senast uppdaterad 21 sep 2020, 15.27
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor