Om utlandet Ecuador

Avrådan

Ecuador - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till kommunerna (cantonerna) San Lorenzo och Eloy Alfaro i provinsen Esmeraldas och till den 20 km breda militärbevakade säkerhetszonen utmed gränsen mot Colombia i provinserna Esmeraldas och Carchi, med undantag från gränsövergången i Ipiales och staden Tulcán i provinsen Carchi.

01 maj 2022

Res med försiktighet

Coronapandemin pågår fortfarande och regler och restriktioner kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att förbereda sin resa, vara påläst, ha en försäkring och att resa med extra marginaler.

Läs mer här

Aktuella händelser

Information: Covid-19 i Ecuador

Spridningen av coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat reseinformation om covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av denna information.

Avrådan från icke nödvändiga resor i vissa gränsområden mot Colombia gäller fortfarande.

Undantagstillstånd

På grund av ökat våld förklarades ett undantagstillstånd den 29 april 2022 i tre provinser: Guayas, Esmeraldas och Manabí. Undantagstillståndet planeras upphöra den 28 juni 2022. Militära styrkor kommer att mobiliseras i dessa provinser för att förebygga brott och öka säkerheten. Under denna tidsperiod råder ett utegångsförbud mellan klockan 23:00 och 05:00 i fyra distrikt (parroquias): Parroquia Esmeraldas (Esmeraldas), Parroquia Ximena (Guayaquil), Parroquia Pascuales (Guayaquil) och Parroquia Eloy Alfaro (Durán).

 

Senast uppdaterad 04 maj 2022, 08.49
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer